Србија

У БАЈИНОЈ БАШТИ ЈОЈ СЕ ГУБИ ТРАГ: Девојка (22) дошла сама у Србију, полиција преко њеног телефона открила језиву истину!

Кинеска држављанка Zhu Xinyue (22), која је нестала и којој се сваки траг губи у Бајиној Башти, у овај градић дошла је последњих дана јуна као туриста, и то сама.

Шта се са кинеском држављанком, за којом трагају припрадници МУП-а у Београду, десило, односно да ли је нестала баш на територији Бајине Баште где је последњи пут примећена, за сада се не зна ништа. Наводно, њен нестанак су пријавили њени родитељи с обзриом да се није вратила кући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У туристичку посету Србији дошла је сама. Некако се довезла до Бајине Баште када је последњи пут разговарала са својим родитељима. На основу тог телефонско позива, који је датиран на 29. или 30. јун, на основу праћења базних станица је установљено да је била овде. Никаквих других информација о њеном даљем кретању нема – каже извор упућен у истрагу око нестака.

По његовим речима, у Бајиној Башти се већ неколико дана прича да су у ово место долазили родитељи нестале Кинескиње који су у очају покушавали да сазању нешто више о својој ћерки.

На десетине кинеских туриста дневно посети Бајину Башту, с тим што многи из Београда долазе овде сами аутобусима, таксијем или у изнајмљеним возилима. Највише их привлаче чувена кућица на Дрини, планина Тара, Мокра Гора.

– Пуно њих се понаша прилично неодговорно. Већина уопште не зна енеглески језик, што отежава комуникацију са њима када траже неко објашњење. Притом, иду без пратње туристичких водича, не разумеју туристичку сигнализацију. Стога смо имали случајеве неколико кинеских туриста који су се изгубили на снегом завејаној Тари или селима поред Бајине Баште, али су их спасиоци пронашли – каже извор.

Да ли је 22-годишњу туристкињу пут одвео на Тару, на неку другу страну, или преко границе с обзиром да Бајину Башту од БиХ раздваја Дрина, то нико не зна.

Ако је видите, позовите полицију

У саопштењу МУП-а наводи се да је Zhu Xinyue виосока око 160 центиметара, слабије је телесне конституције, црних очију и равне косе дуге до испод рамена.

– Молимо све који имају информацију у вези са нестанком ове кинеске држављанке и који је препознају на фотографији да обавесте Полицијску управу за град Београд, на бројеве телефона 0112797529, 0112797428 и 0112797542 – навео је МУП.

 

Извор: Блиц/ Ало.рс