Србија

УБИЦУ ИВАНОВИЋА ОНИ ШТИТЕ! Ликвидатор се слободно шета по Европи, ПРЕНЕРАЗИЋЕТЕ се када видите преко чијег пасоша пролази свуда!

Фото: Јутјуб

Флорим Ејупи, косовски Албанац оптужен за подметање бомбе под аутобус „Ниш-експреса“, који се помиње у контексту убиства Оливера Ивановића, има заштиту моћних обавештајних служби будући да може слободно да се креће Европом.

Поставља се питање да ли је реч о човеку који је обучен за „специјалне задатке“ или му је омогућено да се слободно креће због информација које има.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проф. др Илија Кајтез са Факултета за међународну политику и безбедност истиче да је није могуће да неко са таквом биографијом може слободно да се шета Европом и да без великих проблема слеће на аеродроме, а да није под заштитом неких, вероватно, врло моћних обавештајних служби.

– Ужасна вест је да је тај човек ослобођен за, да тако кажем, злочин против човечности. Додатно баца сенку на случај то да је он на неки врло необичан начин успео да побегне из Бонстила, што је крајње проблематично и оправдано доводи у сумњу све ово што се дешава касније – навео је Кајтез.

Он је указао да светски систем функционише тако да ако неко нема заштиту најмоћнијих обавештајних служби не може 24 сата да се крије потпуно сам, без ичије помоћи.

– Очигледно је да је то човек специјалних задатака. Државни органи Србије претпостављају да је он био тај који је ликвидирао Оливера Иваноћа опет у једном ширем контексту тих игра око КиМ – рекао је Кајтез.

Стручњак за безбедност Милан Петрић је навео да се Ејупи сасвим случајно нашао у близини места где је бачена бомба, да је његов ДНК случајно нађен на месту одакле је детонирана бомба, случајно је ухапшен и случајно је побегао из Бонстила, и баш у тренутку убиства Ивановића се нашао на територији где је почињено убиство. То је превисе случајности. Очигледно је да постоји оправдана сумња за истрагом, која је изражена од стране наших служби да се преиспита тај случај, да се испита ли је та особа починилац, па ако јесте да се нађе и наручилац – навео је Петрић.

Он је додао да постоји политичка позадина убиства Ивановића.

– Сасвим је извесно да је он био велика претња у политичком смислу јер је желео да се истраже криминалне радње приштинских власти – додао је Петрић, указавши на могућност да је Ејупи на слободи јер има одређена сазнања, односно јер се његовим хапшењем може доћи до појединаца из приштинских власти.

– Ако убиство 22 људи у једном тренукту није терористички акт, шта јесте? Како је таквој особи довољено да се шета слободно? Како је терористи дозвољено да путује авионом? – пита се Петрић.

Војно-политички аналитичар Владе Радуловић је истакао да косовска полиција у истрази убиства Оливера Ивановића до сада није урадила ништа.

– Наши истражни органи раде колико могу – додао је Радуловић и истакао да постоје два протокола уласка у Бонстил, те да је из њена скоро па немогуће побећи због спољног прстена који чува професионална приватна компанија. Како је додао, потпуно је невероватно да тај човек може да путује на свој пасош.

 

Извор: Пинк.рс/ Ало.рс