loading...
Србија

УЖАС! СТИЖЕ НОВА ТАКСА НА РАЧУНУ ЗА СТРУЈУ! Од сада ћемо сви морати И ОВУ ставку да ПЛАЋАМО!

Фото: Pixabay.com

Грађани ће на јулском рачуну за струју, који ће им стићи током августа, имати нови трошак у виду таксе за унапређење енергетске ефикасности, рекао је данас Радован Станић, директор за снадбевање електричном енергијом Електропривреде Србије (ЕПС), на панелу под називом „Енергетска ефикасност и правилно коришћење струје“.

Ипак, он истиче да је реч о минималним износима.

– Реч је о закону коју се примењује од 1. јула, тако да ће се на новим рачунима појавити и нова ставка. Говоримо о цифри од 0,015 динара по киловат-сату, која није занемарљив трошак, али мислимо да грађане неће значајније угрозити. То практично значи да је на потрошених 100 киловати-сати струје додатни трошак 1,5 динара, а за просечну месечну потрошњу од 400 киловата рачун ће бити увећан за око 6 динара – објаснио је Станић, уз напомену да тако појединачни трошак неће бити велики.

Он је навео да се овако прикупљена средства сливају у заједнички фонд и уплаћују на рачун Министарства енергетике, које ће их на адекватан начин пласирати даље и тако допринети општем тренду повећања енергетске ефикасности.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс/ Блиц.рс

loading...