Србија

ВЛАДА ХАОС, ЉУДИ СУ ОЧАЈНИ! Затвара се београдски гигант, 150 радника ДОБИЛО ОТКАЗЕ ПРЕКО НОЋИ!

Радницима у производњи подељени су откази, а шта ће бити с осталима још увек је неизвесно.

Чувена Београдска индустрија пива (БИП) ће, највероватније, бити затворена веома брзо. Радницима у производњи подељени су откази, а шта ће бити с осталима још увек је неизвесно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овде је тотални хаос. Људи су добили отказе… Не зна се шта ће бити с другима. У току су састанци на којима ће се то решити. Нико не зна шта ће бити – рекло је обезбеђење пиваре за Б92.

Навели су да овакво стање траје већ две године.

Иако је власник македонски бизнисмен Светозар Јаневски, који је 2017. закупио погоне БИП у стечају, обећао да ће средити ситуацију, то се није догодило, кажу.

– Македонац је обећао да ће бити боље кад је дошао, а сад је само отишао. Ништа се не зна – казао је.

Уместо да испуни обећање и опорави фабрику он је изненада напустио фабрику.

У фебруару ове године било је објављено да би комплекс „Београдске индустрије пива“ (БИП), који се налази поред Мостарске петље, требало би да буде исељен. На тој локацији у плану је градња комерцијалних садржаја.

Све то је наведено у Плану детаљне регулације. Циљ израде плана, како се наводи у документацији, јесте формирање новог градског центра уз станицу „Прокоп“, стварање услова за развој комерцијалних делатности, као и трансформација старе Вајфертове пиваре из 1873. године зарад индустријског туризма.

Извор:Ало/ Б92