Свет

ВОЈНА ТАЈНА О БИОЛОШКОМ ОРУЖЈУ ОТКРИВЕНА! СКАНДАЛ ТРЕСЕ АМЕРИКУ: Пентагон намерно пустио заражене крпеље?

Фото: Јутјуб

Вашингтон — Чланови Представничког дома САД страхују да је Пентагон „експериментисао“ с крпељима који су пуштени из лабораторије, што је изазвало ширење лајмске болести.

У САД је регистровано чак 300.000 случајева те болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лист „Рол кол“, који покрива сва дешавања у Конгресу и Капитол хилу, пише да је Представнички дом одлучио да подржи амандман на закон о одбрани 2020, који би захтевао да министарство одбране провери спекулације о лабораторијски модификованим крпељима.

Како Тањуг преноси писање РТС-а, републикански парламентарац Кристофер Смит из Њу Џерзија написао је амандман, који захтева од главног истражитеља Стејт департмента да спроведе истрагу и поднесе извештај о томе да ли је министарство одбране између 1950. и 1975. године експериментисало на крпељима и другим инсектима да би их користило као биолошко оружје.

Уколико истрага утврди да је постојао такав или сличан програм, истражитељ ће морати да провери и утврди да ли су неки од инсеката коришћених у огледима побегли или намерно ослободјени из лабораторија.

„Потребни су нам одговори и то одмах“, рекао је Смит за „Рол кол“.

Како се наводи, годинама круже спекулације о томе да су стручњаци у лабораторијским постројењима за проучавање животињских болест на острву Плам близу Лонг Ајленда и у Форт Дерик у Мериленду можда инфицирали инсекте како би развили биолошко оружје.

Извор: Б92/Тањуг