Србија

Вучић са Калемегдана саопштио! Са Макроном причао о Косову, његова ОДЛУКА ГРМИ СРБИЈОМ!

Састанак са студентима био је затворен за јавност, а Вучић се након састанка уживо обратио са Калемегдана.

Председник Француске Емануел Макрон састао се данас пре подне, заједно са председником Србије Александром Вучићем, са студентима из Регионалне канцеларије за сарадњу младих (РYЦО) из целог региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре разговора Вучић је са калемегданске терасе показао Макрону панораму Београда.

Председник Француске Емануел Макрон наставља данас посету Србији, разговором са студентима из Регионалне канцеларије за сарадњу младих (РYЦО) на Калемегдану.

Након тога, француски председник ће се састати са уметницима и истакнутим јавним личностима наше земље које представљају спону између Србије и Француске, чиме ће дводневна посета француског председника Србији бити завршена.

Састанак са студентима био је затворен за јавност, а Вучић се након састанка уживо обратио са Калемегдана.

„Моја је идеја била да спајамо људе из региона. То добро функционише, али мора више људи да буде укључено. Обећао сам већи подршку Републике Србије самом програму Канцеларије за младе. Ми морамо да се посветимо себи и свом региону, да бисмо направили најбоље могуће односе. Младима морамо да понудимо нову перспективу“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је синоћ са Макроном разговарао малтене 6 сати јер је желео много тога да чује и научи и замоли за подршку Француске.

„Он је човек фасцинантне енергије, веома заинтересован за геополитичка збивања, а својом емоцијом успео је да придобије срца људи у Србији“, рекао је Вучић.

На питање новинара колику подршку Србија има од Француске поводом решавања косовског проблема, Вучић је рекао да је Макрон разуман човек и да „компромис није слабост, већ снага“.

„Док сам жив залагаћу се за компромис, а не за одустајање и предају“, саоптшио је председник своју одлуку.

Извор: Ало