Србија

Вучић у ударном термину саопштио: Десило се ЧУДО! Американци су одобрили, Србија добија „ОЧИ“!

Председник Србије истиче да Макрон Приштину нигде није „тетошио“ како неки кажу, као и да је реч о врло отвореном човеку са којим није лако разговарати.

Са великим надањима и очекивањима, али и стрепњом очекујем изузетно важну посету председника Француске Емануела Макрона, истакао је синоћ председник Александар Вучић и додао да очекује да после те посете имамо снажнију и већу подршку Француске на европском путу, али и по питању решавања проблема на Косову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нећемо исто мислити, то је немогуће. Али, да они могу да разумеју неке од наших захтева и потреба, председник Макрон је, да будем искрен и до сада то показао“, рекао је Вучић.

Председник Србије истиче да Макрон Приштину нигде није „тетошио“ како неки кажу, као и да је реч о врло отвореном човеку са којим није лако разговарати.

„Али, ни ми не важимо за неког са ким је лако разговрати“, напомену је Вучић.

Председник је проценио да ће његов француски колега, и гост, ускоро бити „број један“ у европској политици.

„Макрон је веома важан и ускоро ће де факто постати број један европске политике и биће дуго на позицији на којој се данас налази“, рекао је Вучић у емисији Хит твит на Пинку.

Председник Србије наводи да ће много споразума из различитих области бити потписано током посете Маркона Србији.

Коментаришући коментаре на твитеру како Макрон долази у Србију да би му поклонили још један аеродром, Вучић истиче да београдски аеродром није никоме поклоњен, пошто је реч о концесији за коју је Србија добила више од 500 милона евра и да ће добити још 700 милиона евра за инвестиције.

„Ти људи који стварно мисле да вас неко други држи на власти, немају појма. Па, зашто Ципраса нису онда задржали на власти? Могу да вам кажем, унапред, кога неће задржати на следећим изборима, а који су им све дали што су тражили…“, приметио је Вучић.

Каже да је победио на пет изборних циклуса, а никада им, истиче, ништа није дао, јер он увек гледа да узме што више за Србију, а не да нешто некоме да.

Вучић истиче да би, по некима, било најбоље да се Србија искључи из света и да је он поносан што су нашу земљу посетили сви велики државници, као што су Владимир Путин, Си Ðинпинг, Ангела Меркел и многи други и што се састао са најважнијим лидерима из целог света.

У вези са набавком француских „мистрала“ Вучић каже:

„Набављамо „мистрале“ , ми тражимо још неку робу али за нас је чудо да су опште успели да нам одобре мистрале, а надам се да ће нам одобрити и радаре. Због свега што се дешавало током НАТО агресије „очи“ су нам важни, радари су нам важни. Они знају да ми плаћамо. Свима плаћамо све.“

Навео је и да је са Американцима разговарао о набавци неког кинеског оружја и тражио да нам не уводе санкције због тога, иако то оружје није на листи.

„Они су рекли: Знате да то није на листи, али ми вам то не препоручујемо. Немојте, сами ћемо да одлучујемо о томе, да бирамо шта је за нас добро, а ви нама реците да ли се то налази на листи и ли не. Нећемо да угрозимо економски напредак Србије и њену позицију“, рекао је Вучић.

А њена позиција је, тешка по питању КиМ, а ту је и нелака обавеза подршка нашем народу, али то је природна обавеза према Републици Српској. Осим тога, све друго иде у добро, много боље него што смо очекивали“

„Са великим надањима и очекивањима, али и стрепњом очекујем сутрашњи дан“, додао је он.

Упитан о Макрону и томе како је успео да преживи протесте жутих прслука, Вучић каже да је он врло вешт и да има огромну енергију и снагу и да му фантастичном брзином ради мозак.

„Не улазим у њихове унутрашње ставри, то је једионо што могу да каже“, навео је Вучић.

Како каже, сви ти људи на тим позицијама не би били да немају нешто посебно, а камоли да буду број 1. или 2. у Европи.

„Он је веома интелигентан, одлично позиционира Француску, много боље него Оланд, одлично зна геополитику. А гледајући данас параду у Паризу запитао сам се где су сви они који су ме криткивали да сам диктатор који као Путин прави параде? Сви то раде, да оснаже патриотска осећања свог народа, да прикажу шта су урадили и да подгну родољубива осећања и колико је важно волети Француску, сад, у нашем случају Србију“.

Вучић је, рекавши да би гласао за предлог „реакција на његов текст“, јер су реакцијом потврдили сваку његову записану реч.

Рекао је да је поносан што ће Макрон доћи само у Србију, подсећајући да он иде ретко у билатералне посете, већ само тамо где има више државника.

Извор: Ало