Србија

ВУЧИЋА ПРИСЛУШКИВАЛИ ПО НАЛОГУ БОРИСА ТАДИЋА! Пратили га преко особа које су биле означене као – ЕКСТРЕМИСТИ! ДЕТАЉИ ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ!

Председник Александар Вучић прислушкиван је 15 година, у више наврата, некада и без икаквог налога суда и без наредбе и мере која је на било који начин била заснована на закону.

То је јуче обелоданио министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је изнео шокантне податке да је Вучић, у претходним деценијама, “на мерама” био у три наврата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најпре је у континуитету прислушкиван од 1995. до 2000, а затим у периоду од 2000. до 2003. и посебно од 2007. до 2012, када је то, како је објасио Стефановић, рађено на перфидан начин:

– Прислушкиван је индиректно, путем комуникације са особама које су биле “саслушане”, попут Горана Весића и Владимира Ђукановића, који су били означени као екстремисти и на основу тога надзирани – открио је Стефановић.

Он је навео да је изабрано 10-12 људи, преко којих је Вучић био праћен, али да не може да открива њихов идентитет због заштите приватности. Они су, појаснио је, били прислушкивани и примењиване су мере надзора њихове електронске комуникације, нарочито да би се пратила комуникација са Вучићем.

Стефановић је истакао да никада, после година прислушкивања и праћења комуникације Александра Вучића, ни против једног лица није покренут ниједан поступак, нити поднесена кривична пријава, што, објашњава министар, говори о томе да је праћен само зато што је политички противник.

Заменик градоначелника Београда и члан Председништва СНС Горан Весић потврдио је да је тачно да га је власт бившег председника Србије Бориса Тадића користила као особу преко које су прислушкивали Вучића, у време док је председник Вучић био опозиција. Весић је у писаној изјави навео да је и он сам за Тадићеву власт био један од главних непријатеља, чиме се, каже, данас поноси, јер је то према његовим речима, најпогубнија власт у новијој историји Србије:

У прљавој работи учествовало је много људи, од којих неки данас нису живи, али налогодавац целе операције је још у политици. То је Борис Тадић. А то је било време када су у име Тадића српском политиком харали Вук Јеремић и Драган Ђилас.

Весић је рекао и да никада није био обавештен од БИА да је био прислушкиван, када је процес престао, иако им је то, каже била обавеза по закону.

 

Извор: Ало.рс