Спорт

„Жао ми је, не могу“! Од Новака нису очекивали да уради тако нешто, а једино се Надал радује, јер ЂОКОВИЋЕВА ОДЛУКА ЗНАЧИ ОВО!

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић објавио је да неће наступити на Роџерс купу у Канади како би се што више одморио пред почетак сезоне на тврдој подлози, пренео је Ројтерс.

Ђоковићу, који је четири пута освајао Отворено првенство Канаде, биће потребно више времена да се опорави од физички веома захтевног похода на 16. Грен слем титулу у каријери коју је почетком јула освојио на Вимблдону победивши у незаборавном финалу Роџера Федерера након пет сати тениса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Жао ми је што морам да објавим да се повлачим са Роџерс купа. Уз подршку свог тима, мораћу свом телу да приуштим дужи одмор и довољан период за опоравак како бих могао успешно да се вратим“, рекао је Новак Ђоковић.

Након повлачења најбољег српског тенисера први носилац турнира биће Шпанац Рафаел Надал.

Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који је доживео повреду на турниру Квинс ове године, такође ће морати да пропусти турнир у канадском граду.

Турнир у Монтреалу и Торонту је Мастерс серије 1000, а наградни фонд је више од 4,6 милиона долара. Почиње трећег августа и траје до 11. августа, а актуелни шампион је Рафаел Надал, који је прошле године био бољи од Стефаноса Циципаса у финалу.

 

Извор: Б92