Србија

„ЗАШТО ИМ РУСИ ШАЉУ ТЕХНИКУ?“ Албанци у паници: Циљ Србије је јасан, сва оружја су ОФАНЗИВНА, морамо хитно да мењамо политику!

Бурим Рамадани, заменик министра одбране тзв Косова, који управља и ресором за координацију интеграције Косова у НАТО, рекао је да овим потезом Србија поново постаје „мала Русија“, због чега је забринут та цео регион.

– Србије поново постаје мала Русија и то је проблем за цео регион. Оријантација и наоружавање Србије са руском опремом прети да угрози цео Балкан, и супротстављање Србије и Русије НАТО пакту и светској демократији – рекао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Треба да буде јасно да ће трајни мир на Балкану бити постигнут када се свака држава прикључи НАТО а ни једна не служи на Балкану као мала Русија“, додао је у објави на Фејсбуку.

– НАТО присуство и проширење на Хрватску, Албанију, Црну Гору и сада Северну Македонију помогло је регионалном миру и безбедности. Верујем у политику проширења НАТО под чланом 10 северноатланског споразума. Тако, Косово би могло да постане 31. чланица. Учлањење Косова у НАТО ће знатно допринети регионалној безбедности – навео је.

С друге стране, бивши припадник ОВК Енвер Дуголи, поставља питање „Зашто се Србија наоружава?“. На своје питање сам је дао и одговор на Фејсбуку.

Србија се све више наоружава високо модерном опремом и оружјем, које понекад добија као поклоне од Русије, а некад их купује. Чак и упркос противљењу НАТО, Србија се није зауставила. Председник Вучић је рекао да ова тешка оружја (од којих сва офанзивна) служе за одбрану Србије!? Ко прети овој земљи? Оно што је познато и што се види је да не само да јој нико не прети већ је и мулују. Србија није кажњена због ратова које је водила у Словенији, Хрватској, БиХ и недавно на Косову, која је починила геноцид и грозне злочине, нарочито у Босни и Херцеговини и на Косову – написао је Дуголи.

Према њему, наоружавање се наставља са само једним циљем.

– Повраћај изгубљених територија, које чак и данас сматра за своје стављајући их у Устав, што је случај са Косовом – наводи.

Тврди да није тешко разумети намере Србије.

– Да ли се ми понашамо одговорно. Без сумње кажем не! Уместо да градимо искрене одбрамбене политике са Албанијом, ми смо усвојили три закона који Косовским безбедносним снагама дају овлашћења да штите суверенитет. Прошло је скоро годину дана од када се мисија променила, а и даље нема напретка у добављању новог наоружања и опреме. Све то се догађа јер нема воље да се анправи права војска. Док се год ми бавимо таквим баналним стварима олакшаваћемо трку у наоружавању Србији, или „одбрани“, како је Вучић назива – додао је.

Председник Србије јуче је у Нишу представио 10 возила БРДМ-2, које је Србија добила на поклон од Русије.

– Немамо освајачле планове, већ само да на најбољи начин заштитимо своју земљу – рекао је.

Медији у Приштини у посебан план истичу и присуство новог амбасадора Русије у Србији, Александра Боцана-Харченка, којем је Вучић поручио да „захвали Путину и Шојгуу“.

Србија за ова возила није платила ни динар.

 

Извор: Коха