Србија

ЗЛО И НАОПАКО: Весић се пред новинарима СПУСТИО У ШАХТУ! Оно што је тамо пронашао оставило је прусутне отворених уста!

Он је новинарима показао два шахта на територији Новог Београда, у Булевару Милутина Миланковића и на углу Булевара Михајила Пупина и Трешњиног цвета.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић оптужио је данас кабловског оператера СББ, чији је сувласник Драган Шолак, да нелегално поставља своју мрежу користећи мрежу градских комуналних предузећа и то је данас показао јавности на примеру ЈКП „Београдске електране“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је новинарима показао два шахта на територији Новог Београда, у Булевару Милутина Миланковића и на углу Булевара Михајила Пупина и Трешњиног цвета, у којима је, како тврди, СББ нелегално поставио оптичке каблове на градску мрежу, „без иједног динара надокнаде“.

„Више пута сам јавно говорио да СББ и сувласник тог кабловског оператера Драган Шолак нелегално постављају мрежу на територији града Београда. Више пута су то демантовали и тврдили да плаћају све обавезе према Граду и зато сам данас показао да то није тачно“, рекао је Весић.

Навео је да су ЈКП „Београдске електране“ урадиле анализу комплетне своје мреже и пронашли скоро 60 километара нелегално постављене мреже на територији Београда.

Да је СББ плаћао коришћење градске мреже Град би добио између три и пет милиона евра, истакао је Весић и као пример навео да су за три милиона евра могла да се изграде два вртића.

Весић тврди да Шолак на сличан начин користи и градску водоводну мрежу, као и стубове јавне расвете и додаје да СББ преко ојачивача на стубовима краде струју директно са бандера што је кривично дело.

Весић каже да СББ нелегално и разводи мрежу по Београду. Како је рекао, када уђу у стамбене зграде закаче се на заједнички струјомер свих станара и тако краду струју.

„Краду струју од станара, са бандера, постављају нелегално своје оптичке каблове на градску топловодну и водоводну мрежу и мисле да могу да пљачцкају грађане“, додао је Весић.

Најавио је да Град реаговати тим поводом и да ће он лично наредних дана упутити писмо БЦ Партнерсу и ЕБРД-у, сувласницима „Унитед Групе“ која је власник СББ-а, као и регулаторном телу у Луксембургу.

„Питаћу да ли у Америци може да се краде струја и да ли је нормално да су сувласници фирме чији власник краде струју од грађана и не плаћа обавезе према Граду Београду“, рекао је Весић и наставио:

„Шолак, који је држављанин ЕУ, који свима нама држи лекције, пробао је да постане медијски магнат и да управља медијима у Србији, а на крају је постао “краљ канализације“ као Сплинтер који има нинџа корњаче, само што су његове нинџа корњаче Југослав Цхосић и Александра Суботић“, рекао је Весић.

Истакао је да Град никоме неће дозволити да нелегално поставља мрежу користећи јавна добра и најавио да ће Град тужити СББ и тражити одштету.

„Нећемо дозволити да се било ко богати не плаћајући своје обавезе према Граду и моја порука за Шолака је да може да настави да ми прети и прави прилоге на својој телевизији, али да ће до последњег динара платити све што дугује Граду“, закључио је Весић.

 

Извор: Ало.рс