Србија

„АКО ТВОЈА ПРИЧИЦА ИЗАЂЕ ЈОШ ЈЕДНОМ, ДОБИЋЕШ МЕТАК!“ Породиља којој су хтели да УКРАДУ БЕБУ, НАПАДНУТА ПИШТОЉЕМ!

Породиља Милица Пендић (25) из Врнчана која је тврдила да је њено дете типовано за отмицу, повређена је данас када се враћала са скидања конаца после царског реза. Њу је напао непознати човек са пиштољем.

Према изјави која је дала полицији, а коју је потврдио члан владине комисије за испитивање сумњи на нестанак деце у Србији Радиша Павловић, ухваћена је за уста, одвучена у жбуње и ударена ручком пиштоља приликом чега је задобила чворугу на потиљку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Породиља је после напада превезена у Ургентни центар.

Павловић је још додао да је нападач породиљи такође претио смрћу речима “ако још једанпут твоја причица буде изашла било где добићеш метак“.

На лицу места и даље је полиција.

Када се освестила ушла је у капелицу у Делиградској и позвала Павловића и заменика председника Удружења за истину и правду о бебама Миланку Момчиловић, који су јутрос на Пинку причали о овом случају.

Милица је у жижу јавности доспела након тврдње да сумња да је неко покушао да јој украде дете у породилишту.

– Када сам се пробудила и затражила да видим сина, докторка ми је рекла да је у инкубатору, на кисеонику, и да мора да остане на неонатологији. Тврдила је и да немам права да га видим, јер јој је радница Центра за социјални рад из Горњег Милановца дала усмени налог да не могу да видим дете, нити да га изнесем из болнице . Ни наредних пет дана, колико сам била у болници, нико од особља није ми дозволио да видим дете, а сви су се позивали на тај усмени налог социјалне раднице из Милановца. Петог дана отпуштена сам из болнице не видевши сина – рекла је Милица.

Њена борба се наставила, она се обратила Радиши Павловићу члану владине комисије за испитивање сумњи на нестанак деце у Србији. Већ сутрадан је уследио састанак Пендића и Павловића са директором и радницом Центра за социјални рад у Горњем Милановцу, која је претходних месеци контактирала са нашом саговорницом и од ње тражила медицинску документацију о трудноћи.

Тек после тог састанка Милица је отишла у Крагујевац и први пут видела сина. Због свега што се дешавало, она је истицала да има разлога да верује да је дете „типовано“ за усвајање у иностранству.

 

Извор: Новости/ Ало.рс