Србија

АЛБАНЦИ ПРОВОЦИРАЈУ СРБЕ И У ЦРНОЈ ГОРИ!

loading...

Несвакидашња провокација у парламенту Црне Горе. Потпредседник Парламента Црне Горе Генци Ниманбегу отворио је седницу Парламента поздравним речима на албанском језику, што је изазвало реакцију посланика Демократског фронта Милуна Зоговића.

Мирдита! Колегинице посланици и колеге посланици, настављамо десету седницу првог редовног заседања у 2019. години – казао је Ниманбегу, на шта је процедурално реаговао Зоговић.

– Потпредседниче Скупштине, с обзиром да се овај парламент налази у Црној Гори, а не у Албанији или на Косову, дакле, не у Приштини или Тирани, сматрам да бисте званичне седнице овог парламента требало да отварате на српском језику, или на званичном језику. Немам ништа против што ви говорите ’мердита‘ или ’мјердита‘, али свакако мислим да је било коректно да после тога кажете ’добар дан‘, како се ми овде не бисмо губили у времену и у простору, јер није толики содом запушио да ником од нас то не смета – казао је Зоговић и додао да сматра “да ипак треба да се мало вратимо у неке реалне оквире”.

Потпредседник Ниманбегу на то је одговорио да колега Зоговић очигледно није довољно читао Пословник, те да је то пословничка могућност и куртоазно поздрављање.

– То само говори о вашем демократском капацитету који ја не могу да изградим – поручио је Ниманбегу, на шта је Зоговић одговорио да не зна коме се потпредседник Скупштине Црне Горе обратио са “мердита”, али да би му као посланику овог дома било пријатно да се и њему обратио са “добар дан”.

Извор: srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...