Регион Србија

АЛБАНЦИ ЗАУЗИМАЈУ И ЦРНУ ГОРУ, АКЦИЈА ВЕЋ ПОЧЕЛА У БУДВИ! Мило и Тачи се све договорили!

Председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи на добром је путу да загосподари и Црном Гором! Наиме, у Будви, срцу Црногорског приморја, полако се приводи крају изградња веома луксузног стамбено- пословног комплекса који се простире на чак 27.000 метара квадратних, а наводно иза тог вишемилионског пројекта стоји лично бивши вођа ОВК и тренутно најмоћнији Албанац – Хашим Тачи.

Није тајна да он годинама негује одличне односе с Милом Ђукановићем, председником Црне Горе, а сарадња на овом комплексу у којем ће, између осталог, бити преко стотину станова и огроман шопинг-мол, тврде упућени, круна је свега тога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наравно, Тачијево име се нигде не појављује на папирима, али зато се помиње Насер Рамај, његов близак пријатељи и сарадник. Он има криминални досије и био је један од истакнутих бораца и оснивача злочиначке ОВК, хвалио се у медијима да је вредност његовог пројекта 60 милиона евра и да је већ 70 одсто станова продато – каже наш извор.

„Тачијеве зграде“, како их већ зову Будвани, прште од раскоши, а и цене станова су у складу с тим – вртоглаве.

– Станови имају поглед или на Стари град, или на обалу мора, неки чак и на читаву Будву. Цена стана од 90 квадрата износи 500.000 евра, док мањи, рецимо, од 55 квадрата кошта 205.000 евра. Сви имају луксузне терасе, огромна мермерна купатила… У свакој од зграда налазе се спа центри са саунама и затвореним базенима – прича наш извор.

Он напомиње да је земљиште на којем се налази комплекс било општинско, али је на волшебан начин преко ноћи завршило у руке Рамаја.

– Огроман новац је био у игри и то су чак подржали и неки опозиционари, демократе, а не само владајућа структура у Црној Гори – наводи он.

Томе су се успротивили пак представници Демократског фронта у Црној Гори, који већ дуже време озбиљно упозоравају да се хитно мора направити безбедносна процена порекла капитала који Насер Рамај улаже у Будву.

То је неопходно имајући у виду реалну опасност и ризик да новац који он доноси с Косова може бити повезан са шверцом наркотика, цигарета, оружја, с проституцијом и финансирањем тероризма, а посебно ДАЕШ-а, екстремних великоалбанских покрета и партија – апеловали су из ДФ-а.

Он су наглашавали да би „овако велика инвестиција са Косова“ у Будви могла да представља угрожавање виталних националних интереса Црне Горе, напомињући и да „избор правног заступника Ане Ђукановиц́ указује на основану сумњу да и владајућа породица (Ђукановиц́) има одређене интересе у овом послу“.

Словенци открили Тачијеве „прљаве послове“

Косовски председник Хашим Тачи је симбол политичко-криминалне хоботнице на Косову, оценио је јуче Међународни институт за блискоисточне и балканске студије ИФИМЕС. Овај институт са седиштем у Љубљани навео је да је период када је Тачи био премијер обележен запошљавањем по родбинским везама, застрашивањем политичких противника и грађана, притиском на медије и раширеним криминалом и корупцијом у свим деловима државе и друштва. Према ИФИМЕС-у, Хашим Тачи као „симбол политичко-криминалне хоботнице“ постаје још јачи сарадњом с Едијем Рамом, албанским премијером, за кога тај институт тврди да је такође успоставио криминални режим у Албанији.

Извор: Курир