loading...
Свет

АМЕРИЦИ ЗАПРЕЋЕНО – ЦЕО ЗАПАД СЕ ТРЕСЕ: Оно што су Кинези и Руси заједно поручили, НИКОГА НЕ ОСТАВЉА РАВНОДУШНИМ

Истовремено с Пекингом, који је након објаве фотографије Џули Идеј, директорке канцеларије за политичка питања америчког генералног конзулата, са састанка с челницима насилних протеста у Хонг Kонгу, званично упозорио САД да се не уплиће у унутрашње послове Kине, иста порука је америчкој управи упућена из Москве.

При том треба имати у виду да су у овој години Русија и Kина озваничили своју војну алијансу што Запад крије као “змија ноге”. То у преводу значи да Сједињене Државе уколико почну рат са било којом од ове две земље може рачунати на рат и са оном другом, што је за САД превелики залогај.

Руско министарство спољних послова оптужује високе функционере у америчкој амбасади за “интервенишуће акције” Вашингтона и за подстицање на ширење опозиционих протеста у Москви.

Министарство спољних послова Русије позвало је у петак саветника америчке амбасаде Тима Ричардсона и затражило објашњења за објаву итинерарне карте неовлашћених демонстрација опозиције у Москви. Мапа протеста је објављена на интернет страници америчке дипломатске мисије и на друштвеним мрежама.

“Наглашавамо да објаву руте сматрамо подстицајем за учествовањем у протестима и као позив на акцију, што представља мешање у унутрашње ствари наше земље”, саопштило је министарство спољних послова Русије.

Потпаролка руског министарства спољних послова, Марија Захарова, такође је осудила америчко “мешање, које се, подржавајући илегалне демонстрације опозиције, уплиће у унутрашње ствари и политички живот Русије“.

На разговоре је позван и директор послова немачке амбасаде, ког је руско министарство спољних послова позвало због тенденциозног покривања протеста опозиције од стране немачког телевизијског канала Deutsche Welle, ког је Москва оптужила за отворено позивање на учествовање у неовлашћеним демонстрацијама.

Руски заступник Андреј Kлимов осудио је покушаје Вашингтона и неких других западних земаља да се мешају у изборе у Москви и за организовање провокативних акција у главном граду Русије.

Током последњих недеља Москва је била поприште неколико неовлашћених демонстрација које је организовала опозиција с циљем тражења регистрације на следећим општинским изборима за Московску Думу, који ће се одржати следећег септембра. Наиме, десетак независних кандидата је Централни изборни одбор дисквалификовало због прекорачења прага незаконитих потписа, који су коришћени као доказ јавне подршке.

Kремљ је у више наврата упозоравао на планове и напоре Беле куће да се меша у изборне процесе у Русији и поручио да Руси врло пажљиво прате било који чин Вашингтона и његових марионета у земљи.

Руске власти у том смислу без проблема могу да спроводе све законске мере, јер истраживање, које је агенција VCIOM спровела међу руским грађанима и становницима главног града, показује да готово 69 одсто Руса сматра да су поступци органа за спровођење закона у растеривању неовлашћене групе опозиције били оправдани. Испитаници су се сложили да је у таквим ситуацијама потребно поступити у складу са законом, чак и ако се против протестаната примене оштре мере.

Истовремено, 54 одсто испитаника се сложило с одлуком московског Градског изборног одбора да се не прихватају пријаве кандидата који су евидентирани за кршења закона. Само 29 одсто испитаника је изјавило супротно.

Немири у Хонг Kонгу

Јуче је кинеско министарство спољних послова, иритирано контактима америчке дипломатске мисије с челницима организација које се залажу за наводну “независност” Хонг Kонга од Kине, одговорило како је такво уплитање за Пекинг неприхватљиво.

Вашингтон је одговорио како је “објављивање приватних података америчких дипломата, њихових фотографија, имена њихове деце оно што обично раде разбојнички режими“.

Према потпаролки кинеског министарства спољних послова Хуа Чуњинг, “званични представник америчког Стејт Департмента прво треба да преиспита своје изјаве и поступке, а не да расправља о медијским извештајима и под тим изговором напада владе других земаља и криви их за понашање у властитој земљи, покушавајући тиме да прикрије чињенице о уплитању Сједињених Држава у кинеске унутрашње послове”.

 

Извор: logicno.com

loading...