Свет

АМЕРИКА У ПАНИЦИ! Историјска прилика се указала Русији да их СРАВНЕ СА ЗЕМЉОМ, сенатор открио УЖАСНУ ИСТИНУ!

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Само шест од укупно 61-ог стратешког бомбардера Б-1Б је борбено исправно, објавио је Ер Форс магазин у интервју са америчким сенатором Мајком Раундсом.

Магазин је цитирао изјаву сенатора који је члан Комитета за оружане снаге у америчком Сенату у којој се наводи да је од 61-ог авиона, 15 на разним оправкама, док се чак 39 тренутно налази ван оперативне употребе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Роундс је током заседања Комитета за оружане снаге, рекао како је флота бомбардера Б-1Б “Усред интензивног одржавања и модернизације” на шта је генерал Хајтен заменик команданта здруженог штаба затражио од законодаваца да се обезбеде већа средства за одржавање Б-1Б како би се превазишли проблеми у одржавању већег броја оперативних авиона.

“Извукли смо максимум из ових авиона, потребно је извршити преглед и деломичну модернизацију за коју нам требају већа средства” рекао је Хајтен.

Генерал Тимоти Реј, је рекао да је неопходна инспекција свих Б-1Б како би се утврдило реално стање флоте, будући да су ови бомбардери ушли у састав ваздухопловства Сједињених Држава током 80-их година, иако су прву борбену мисију извршили тек 1998. године. Од тада овај авион је представљао “радног коња” америчког ваздухопловства, што за последицу има јако лоше стање флоте ових бомбардера.

Б-1Б представља врло проблематичан авион чији је развој обележен низом инцидената и одлагања. Развој овог авиона је започео почетком 60-их а први серијски авион је испоручен тек 1988. године. Тренутно се у САД-у развија авион Б-21 Раидер који би требао бити замена за Б-1Б а чије увођење у оперативну употребу се очекује после 2025. године.

Б-1Б се често пореди са руским стратешким бомбардером Ту-160 због њихове визуелне сличности. Ипак, ради се о два авиона тотално различитих могућности и намене.

 

Извор: Логично