Регион

АПОКАЛИПСА НА ЈАДРАНУ! Људи падали У МОРЕ, ветар чупао стабла и електричне стубове, бацао чамце на обалу! (ВИДЕО)

Невреме које је јуче захватило Србију и регион, праћено јаким ударима ветра, у поједним подручјима на Јадрану је чупало дрвеће и избацивало чамце из мора на површину. Штета још није процењена, а слике које подсећају на оне од пре неколико недеља, делују нестварно.

Јаки удари ветра између 22 и 24 сата достизали су брзину и од 40 чворова, што је на средњодалматинском делу Јадранског мора стварало велике таласе који су избацивали на површину чамце, преноси портал Индекс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њиховим наводима, национална служба за трагање и спашавање на мору примила је око 130 дојава о насуканим пловима, а дојаве су углавном стизале од особа на тим пловилима или очевидаца, али нема информација о повређенима или страдалима. На сплитском и солинском подручју ветар је ломио и чупао стабла која су падала по саобрћајницама, а на више места стабла су падала на паркирана возила и оштетила их, рекли су новинарима портала Индекс у центру 112 у Сплиту.

Додали су да су на више места од силине ветра падали и електрични стубови, а на подручју Трогира је привремено нестајало и струје.

Синоћ око 22.37 сати мушкарац је у Слатинама пао с брода у море. Спашен је двадесетак минута касније, након чега су ватрогасци ДВД-а Слатине кренули и у спасавње брод, пренео је портал Слободна Далмација.

 

Извор: Ало.рс