Регион

БАХАТИ МИЛОВИ ПРИЈАТЕЉИ БИЈУ И ПРИПАДНИКЕ СНАГА РЕДА: Ђукановићев пријатељ ОШАМАРИО ПОЛИЦАЈЦА НА ДУЖНОСТИ!

Извршни директор Поморског саобраћаја и сувласник те компаније, подгорички бизнисмен Дејан Бан, направио је инцидент прије пар дана на аеродрому Тиват кад је ошамарио полицајца.

Онн је својим „мерцедесом“ дошао пред терминалну зграду аеродрома и зауставио се на месту где је саобраћајном сигнализацијом изричито забрањено заустављење и задржавање возила, сазнају Вијести ме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саговорник тог црнгорског портала тврди да му је тада пришао један од униформисаних полицајаца који је био на дужности на аеродрому, да га је опоменуо да ту не сме да паркирати возило и наложи му да га уклони, на шта је видно револтирани Бан најпре вербално, а онда и физички насрнуо на полицајца и, како тврде сведоци, ошамарио га.

Дејан Бан

Колеге нападнутог полицајца су Бана због тога одмах ухапсили.

„Тачно је да се на Аеродрому Тиват десио догађај у којем је грађанин Д.Б. насрнуо на полицијског службеника и задао му ударац, након што није поступио по наређењу да уклони возило са места на којем није дозвољено паркирање. Д.Б. је лишен слободе и предат службеницима Одељења безбедности Тиват. Након консултација са тужиоцем, против Д.Б. је надлежном тужиоцу поднета кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починио кривично дело – напад на службено лице у вршењу службене дужности“, саопштено је из Управе полиције.

Према незваничним сазнањима, дежурни тужилац у Основном тужилаштву Котор саслушао је Бана и оценио да нема потребе за његовим задржавањем у притвору, након чега је бизнисмена пустио да се у даљем току поступка брани са слободе.

Браћа Дејан и Душан Бан важе за особе блиске лидеру Демократске партије социјалиста и председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, са којим је један од њих и у кумовским односима.

Поморски саобраћај, фирма која има монопол на јединој трајектној линији у држави, већ 15 година је у већинском власништву браће Бан. Они су 2004. године, тада државну фирму која је била у већинском власништву Фонда ПИО по одлуци Савета за приватизацију, добили без јавног тендера, куповином државних акција на берзи.

Држави су платили 1,2 милиона евра, од чега само 680.000 евра у кешу, а остатак обвезницама старе девизне штедње, које су претходно купили по дисконтним ценама.

Извор: Курир