Србија СРБИЈА ЈАВЉА

БАКИ (84) ПОЗЛИЛО И ПАЛА ЈЕ У НЕСВЕСТ: Кад је отишла код лекара, није могла да верује шта су јој написали на упуту!

Динори Иванчић (84) из Истре позлило је крајем маја услед несвестица, а неуролог ју је упутио кардиологу на даљу дијагнозу и лечење. Све би то било нормално да јој упут није написан за август следеће године.

Схватила је да ће морати да чека пуних 420 дана како би се прегледала, а за тих годину дана и три месеца не зна се шта ће бити са њом и да ли ће се њено здравље евентуално погоршати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њен супруг Силвио Иванчић каже су у почетку мислили да је у питању грешка грешка, да ће морати да чекају „само“ три месеца, па су поновно отишли до болнице да провере термин уписа. Тамо је ипак утврђено да доктор није погрешио и да јој је преглед циљано заказан за август 2020. године, пресноси „Глас Истре“.

„Супруга се крајем маја само одједном срушила и на кратко је остала без свести. Када је дошла к себи, на препоруку изабраног лекара завршила је у болници, а након прегледа неуролога, дијагностииковани су јој колапс и синкопа“, каже супруг.

Наиме, синкопа је изненадни, пролазни губитак свести који настаје услед поремећаја разређености крви у мозгу. Услед престанка церебралног протока крви у трајању од десет до петнаест секунди, долази до губитка свести, а узрок настанка да буду и срчане потешкоће.

Дуге листе чекања велики су проблем пулске болнице која настоји да га реши и ангажманом нових лекарских кадрова. Иако раде на запошљавању специјалиста из других установа, а у овом тренутку је чак 80 запослених у болници на додатном усавршавању.

Велик проблем је такође прелазак лекара у приватне клинике или одустајање од специјализација.

 

Извор: Ало.рс