Србија

Београд се брани, а Приштина покушава да нам отме светиње на КиМ!

Фото: Јутјуб

Србија се брани јер покушавају да нам отму део територија – нагласио је Ђурић.

Позивом Квинте да Приштина укине таксе, а Београд обустави кампању за повлачење признања независности Косова, прави се вештачка уравниловка између Београда која се брани и Приштине која крши све норме међународног права, каже директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је за ТВ Пинк рекао да га није изненадило саопштење земаља Квинте, да је међународна заједница “неком мајка неком маћеха”, а да по питању КиМ део држава које су признале независност јужне српске покрајине није превише наклоњен Београду.

– Не можете да изједначавате чињеницу да неко гази ЦЕФТА споразум, који се односи на слободан проток роба, људи и капитала, као што ради Приштина и да то буде на исти начин третирано као чињеница да се Србија брани – рекао је Ђурић.

Србија се, подсећа, брани у међународним организацијама од покушаја Приштине да постане њихов члан и да ту нема кршења међународног права.

– Србија се брани јер покушавају да нам отму део територија, Албанци покушавају да нам отму светиње на КиМ – нагласио је Ðурић.

Додаје да се овим показује шта Квинта жели као исход дијалога, а то је да натерају Србију да призна једнострано проглашену независност Косова.

– На то је председник (Александар Вучић) претходних дана упозоравао. То је тешка и непријатна чињеница и она значи да ћемо бити суочени са озбиљним политичким изазовима наредних месеци. Међутим, нећемо јадиковати и кукати, наставићемо да радимо – закључио је он.

Земље Квинте позвале су јуче Приштину и Београд да што пре обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова.

Извор: Телеграф

loading...
Loading...