Србија

БЛАГОЈУ ЖЕНА ПРЕМИНУЛА ПРЕ 9 МЕСЕЦИ: Свети ми се! Баца камење на кућу цело село ПРЕСТРАВЉЕНО!

Фото: Јутјуб

Моја покојна жена Милунија се повампирила! Већ недељама њен дух баца камење на кућу, забија ножеве по зидовима, одвезује стоку, размешта кревете, оставља ми поруке исписане на брашну у шупи, а и зове ме телефоном.

Овако исповест почиње Благоје Пешић (66) из Црноклишта, села код Пирота, који се већ месец дана бори са чудним појавама за које криви покојну жену Милунију Пешић (78), која је умрла прошлог новембра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како прича Благоје, у селу се од пре Петровдана догађају паранормалне појаве као у хорор филмовима! Он тврди да му се то свети жена, која га чак зове телефоном и на брашну у остави му исписује поруке.

– Моја Милунија, с којом сам био у браку 40 година, умрла је од рака у новембру, сахранио сам је како доликује и заклао јагње за 40 дана. Све је било у најбољем реду до почетка јула, пред Петровдан. Тада су почеле да се дешавају страшне ствари, иза којих сам убеђен да она стоји. Прво су се овце саме одвезивале, па ми је део стоке нестао, а потом је настао прави хаос. Седам дана заредом камење од по два кила се из чиста мира подизало са земље на висину од пет метара и свом силином ударало и разбијало црепове на кући и штали. Прво ми нико није веровао, а онда су дошле комшије и саме се увериле да нигде нема никога, небо ведро и ни дашка ветра, а камење се само од себе диже и удара у кућу. Комшије су се удружиле да ми чувају кућу, али против те силе се ништа није могло. Долазила је и полиција, али и они су се престравили када су видели да камење лети само од себе – рекао је очајни Благоје и напоменуо да је до сада заменио чак педесет уништених црепова.

На питање како зна да све то чини његова покојна супруга, Благоје је одговорио:

– Зато што се догађају ствари за које само она зна. На пример, наместим кревет и само на тренутак изађем из собе, до унука, кад се вратим, лежај затегнут тотално другачије, баш онако како је она то увек радила! Уз то, у кући се из чиста мира упали свећа, што је у кући само она радила. На све то један дан су по кухињи летели расечени краставци и паприке, а то је салата коју ми је тражила да јој носим на гроб када умре. Остављала ми је и поруке исписане брашну у шупи „не нервирај се“ и звала ме телефоном и нешто шапутала, тако да немам сумње да је то Милунијин дух, али не видим разлог зашто ме мучи.

Благоје каже да сваки дан иде на гроб покојне супруге.

– Само једно је молим: да престане са овим, да нас више не мучи. Не сећам се кад сам последњи пут ока склопио, ни сину није пријатно, а унук од 11 година је преплашен недељама. Милунија, стани више, жено божја, и опростићу ти све што си до сада радила- запомаже Благоје.

Све би ово звучало као неки фиИм или машта којом неко жели да привуче пажњу. Међутим, Благојеву причу потврдиле су и комшије, макар оне које су смеле да изађу из куће и причају о овом феномену који се, наводно, дешава у њиховом селу. Оне тврде да су се организовале по сменама да Благоју чувају кућу, али безуспешно. Милунија сада, са оног света, искаљује бес на мужа, причају мештани, јер ју је он годинама малтретирао и искоришћавао.

– Да ми је он то причао, мислио бих да лаже. Али сам био сваки дан код њега и то што се догађало се не може описати. Из чиста на ведром дану, са земље се неком невидљивом силом подиже десетине камења и удара свом на снагом о кров куће. Долазили смо, чували стражу, загледали свуда, али нигде није било никога. То и све остале ствари је радио Милунијин дух и јасно је да Благоју није била чиста савест. Она је била мирна, добра и јако вредна жена, а он баш и није био муж за пример. Понашао се јако ружно, тукао ју је и зато му сада након смрти овако враћа- испричао је комшија Саша Илић.

Тражио је помоћ и од свештеника и врачара

Због велике недаће која их је задесила Пешићи су позвали и свештеника из Пирота, који је окадио целу кућу. Уз то су ишли неколико пута и код локалне врачаре да им скида црну магију. Како кажу, ово је барем привремено уродило плодом и Милунијин дух се последњих дана мало примирио, али страх код њих и осталих мештана не јењава јер сматрају да ће се покојница опет повампирити и наставити да им уништава живот.

Син и унук ван себе

Осим Благоја, од страха су премрли и његов син Бојан и једанаестогодишњи унук Жељко. Они тврде да овакве паранормалне појаве нису чули и видели ни у најстрашнијим причама и филмовима.

– Тресао сам се од страха док је камење летело и ломило нам кућу и шталу. Све што се дешава је страшно, својим очима сам видео како се свећа сама пали, како поврће лети у кући и како кревет за минут буде другачије намештен. Не могу да једем, ни да се играм, ни да спавам. Не знам због чега нам бака ово ради, али молим је да престане – рекао је видно престрашени мали Жељко.

Извор: Курир