Свет

БОЉЕ ДА ГА НИКАД НЕ ВИДИ! Трампу дигли споменик у Словенији, гледа право у њено село, а Американци се ваљају од смеха! (ФОТО)

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Дрвени споменик америчког председника Доналда Трампа неочекивано је изникао у једном селу у Словенији, домовини његове супруге Меланије Трамп.

Наводећи да је споменик висине преко седам метара саграђен у месту Села при Камнику, око 30 километара североисточно од Љубљане, „Вашингтон пост“ пише да је председник Трамп коначно добио споменик у домовини своје супруге, али и да је могуће да му се неће свидети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лист пише да је на споменику Трамп приказан одевен у плаво одело са црвеном краватом, као и да се у његовим плавим очима огледа „жестина“ у погледу.

Трампова десна рука уздигнута је са стегнутом песницом, а цела статуа, како наводи лист, личи на „божићну крцкалицу за орахе“.

Чини се, такође, да статуа још није довршена, с обзиром да су на њој и даље постављене мердевине, док је у близини видљива гомила дрвене грађе, наводи „Вашингтон пост“.

Статуа је постављена преко пута локалне ватрогасне станице, на малој раскрсници на путу који мештани користе за одлазак на своје послове у Љубљану, додаје амерички лист.

Човек који је осмислио статуу и који је дао интервју за локалну телевизију Канал А, али и који није именован, каже да је имао идеју да Трампа представи у стилу Супермена или чувене њујоршке Статуе слободе, пише „Вашингтон пост“.

Уметник, коме је група младих људи помогла у изградњи статуе, рекао је у телевизијском интервјуу да споменик „представља провокацију, зато што је свет пун популизма“, преноси „Вашингтон пост“.

Наводећи да су о Трампу у Словенији мишљења подељена, вашингтонски дневник пише да га многи Словенци поштују, нарочито због тога што је његова супруга постала најпознатија личност из Словеније.

Лист пише и да је статуа постављена тако да Трампово лице гледа у правцу Меланијиног родног села Севнице, које је напустила као млада девојка како би се посветила каријери манекенке.

 

Извор: Тањуг