Србија

Братоубица се ћутањем бранио на суду, мисле да није био при себи! Градом се чују свакакве приче, једно је посебна мистерија

Ћути као заливен! Богдан Гајић (20), унук познатог сликара Милића од Мачве, који се терети да је убио свог рођеног брата Игњата (24) и затим хтео да га закопа, бранио се ћутањем, а у полицији је само гледао у под, не желећи да одговори ни на једно питање, сазнаје „Ало!“.

Шабац је и даље у шоку због трагедије која је задесила породицу Гајић јер, како кажу комшије, важили су одувек за фину и уметничку породицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлог због којег је Богдан насрнуо на брата и даље је мистерија, с обзиром на то да није желео да сарађује приликом давања исказа.

Трагедија се догодила током ноћи, између понедељка и уторка, у Улици ослобођења у Шапцу, у породичној кући професора Гајића. Према речима извора, полиција је ухватила Богдана на делу, док је гурао тело прекривено чаршавом и лопатом у намери, наводно, да га се реши. Спекулише се да је дошло до жучне свађе између двојице браће да би тада Богдан наводно насрнуо на брата и тукао га „боксером“ у главу до смрти.

– Велика је мистерија шта се ту заиста догодило, пошто је реч о финој и културној породици, а Богдан од момента када га је полиција ухватила, па све до саслушања као да није био присутан. Када су га полицајци ухватили с колицима у којима гура тело, питали су га: „Шта је ово?“, а он је мртав хладан одговорио: „Мој брат“. Када је доведен на саслушање, бранио се ћутањем. Само је ћутао и гледао у под, а питања која су му постављали као да није ни регистровао – наводи извор близак истрази.

Према речима комшинице из Улице ослобођења, по прича се да је убијени Игњат заправо годинама малтретирао породицу и задавао им главобоље.

– Цела породица је предивна. Петар, отац младића, предаје ликовно у шабачкој школи и угледни је уметник, Петров ујак био је чувени Милић од Мачве, мајка му је исто лепо цртала, супруга Тања је предивна жена, али и деца. Међутим, у последње време, прича се да је Игњат заправо био тај који је био проблематичан и годинама је малтретирао породицу. Нон-стоп им је правио неке проблеме, а неки чак причају да је имао проблема с наркотицима. Прича се да је породици више прекипело јер им је константно правио глупости, због чега су се свађали, па могуће да је Богдану кврцнуло у глави приликом жестоке свађе с братом. Једноставно је пукао! И даље је мистерија зашто је убио брата, који је чак старији и крупнији од њега – наводи једна од познаница породице Гајић.

Подсетимо, екипи „Ало!“, која је била на лицу места у Шапцу, комшије се урекле да је Богдан био тих и повучен, али одличан ученик у уметничкој школи, а недавно је уписао студије психологије, бриљирајући на пријемном.

 

Извор: Ало.рс