Свет Србија

Британски амбасадор оштро поручио приштинским властима: Неће ми недостајати ваша непрофесионалност!

Фото: јутјуб

Одлазећи амбасадор Велике Британије у Приштини Рори О’Конел изјавио је данас да је, једна од ствари која му неће недостајати из Приштине, „непрофесионалност и непријатељска пракса косовских политичара да стављају речи у његова уста“.

Он је то написао на свом Фејсбуку, наводећи да се данас састао са тзв. косовским министром за европске интеграције, кога је означио као „старог пријатеља“, након чега је то министарство издало саопштење у коме му је приписало одређене ставове и које није било одобрено од стране амбасаде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

хттпс://www.телеграф.рс/теме/пристина. У ствари, ја нисам дао никакво мишљење о имплементацији Споразума о стабилизацији и придруживању. О томе чак нисмо ни разговарали. Нисмо разговарали ни о људским правима. Разговарали смо о владавини закона и борби против корупције и организованог криминала. Рекао сам да је Косово у кључном тренутку и да треба да подузме кораке да политику очисти од криминала. Нисам дао никакву процену о раду институција – рекао је О’Конел.

Како је додао, то се догодило више пута и то у различитим институцијама и политичким странкама и најавио да ће од сада амбасада исправљати сваку изјаву која је објављена без сагласности.

– Да буде апсолутно јасно – Велика Британија нити подржава нити је против било које политичке странке. Грађани Косова имају право и дужност да преузму одговорност за своје гласање и последице тога – написао је одлазећи британски амбасадор.

„НОВИНАРСКА ГЛУПОСТ ЈЕ ДА КВИНТА ХОЋЕ ВЛАДУ БЕЗ ИЗБОРА“

Британски амбасадор у Приштини Рори О’Конел назвао је данас новинарским глупостима интерпретације дате на Косову поводом заједничке изјаве земаља Квинте о поновном успостављању дијалога између Косова и Србије, наводи Коха.нет.

О’Конел је на свом Фејсбук налогу написао да је питање дијалога између Косова и Србије важна тема и за Косово и за цео регион, због чега је потребна међународна умешаност и зато је Квинта позвала на његово обнављање, док питање избора зависи од Косова, да ли ће их расписати или неће, преноси Косово-онлине.

– Прочитао сам “коментаторе“ који тврде да је изјава Квинте био позив на формирање нове владе без избора. Зашто новине штампају своје глупости без да нас питају шта мислимо? Није ни чудо што се грађани Косова често осећају неинформисани. Али поновно покретање дијалога и закључивање свеобухватног споразума у интересу су Косова и целог региона. Зато ваши пријатељи желе да будете спремни да што пре озбиљно разговарате – написао је О’Конел.

Извор: Телеграф