Србија

Цела Србија тугује за близанцима Вуком и Наумом (8), мајка нема од бола, село Опланић ЗАВИЈЕНО У ЦРНО!

Цела Србија тугује за трагично настрадалим близанцима Вуком и Наумом (8), који су подлегли повредама задобијеним у стравичној саобраћајној несрећи на аутопуту Београд – Ниш. Поред дечака, у несрећи су настрадали њихов отац Александар Пешић (42) и баба Станица (75), а бројна родбина и пријатељи дођли су у кућу у селу Опленићи где су дечаци живели како би изјавили саучешће.

Из куће Аксентијевића, где су близанци живели са мајком, с времена на време се чују лелек и кукњава. Мајка Славица не може ни да говори. Учитељица дечака скрхана је од бола, а комшије плачу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Били су весели дечаци. Ишли су туда друмом у школу која је ту близу, свакоме се јављали. Осмех нису скидали са лица. Оваква трагедија се памти – рекао је један од комшија новинарима Курира.

Од дечака су се, тужном објавом на друштвеним мрежама, опростили и управа и чланови Културно-уметничког друштва Горња Гружа Топионица.

Са великом тугом и болом, обавештавамо све пријатеље да је наш КУД остао без два дивна дечака. Близанци, Наум и Вук Пешић јуче су трагично изгубили живот у саобраћајној несрећи на аутопуту, када су кренули на летовање. Овим путем, КУД „Горња Гружа“ упућује најискреније саучешће породици и пријатељима. Опело нашим анђелима биће служено у уторак 6.августа у кући породице у Опланићу – наведено је на званичној Фејсбук групи овог КУД.

Несрећа у којој је настрадала четворочлана породица догодила се под још увек неразјашњеним околностима се на аутопуту код скретања за Пожаревац. За воланом „ситроена“ био је Александар Пешић, док је други аутомобилл марке „фолксваген шаран“ возио фински држављанин пореклом са Косова и Метохије Адем Смаил (49), а сапутници су му били супруга и двоје деце. Нико од њих, срећом, није повређен.

Од последице задобијених повреда на лицу места су преминули Александар, његова мајка и један дечак. Други близанац је са тешким повредама превезен у Ургентни центар у Београд, али је, упркос напорима лекара да га спасу, јуче подлегао повредама.

Како возач „шарана“ није задобио повраде у судару, он је на лицу места ухапшен и одређено му је задржавање.

Извор: Блиц