Србија

ЦЕО ЈАБУКОВАЦ НА ПОЛИГРАФУ: Полицајци ухапшеном комшији споменули сачмару коју су нашли, занемели кад је изговорио ово! Шок детаљи!

Јабуковчанин С. М., комшија убијене породице Казимировић који је после налажења четири тела прошао полиграф у вези са злочином, ухапшен је након што је на његовом имању нађена сачмара за чије поседовање није имао дозволу!

Након што је нађена спорна пушка, С. М. је приведен и одређено му је задржавање до 48 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сачмара је наводно била у власништву његовог деде, који је умро још док је био дете. Наводно није ни знао да је пушка на имању. Проверавају се те његове тврдње. Истражује се све, иако за сада нема назнака ни да је том сачмаром убијена нека од четири жртве, као ни да је С. М. директно или посредно учествовао у злочину – сазнаје се од извора блиског истрази.

После налажења четири леша на салашу Казимировића, 9. августа, полиција је испитала на десетине мештана Јабуковца, као и најближе рођаке жртава који су дошли из иностранства, Рајиног сина Ненада и Сандру, ћерку убијене Драгане.

У тим разговорима није се дошло до детаља који би помогао у идентификацији убица и утврђивању мотива злочина. Како су поједине изјаве неких особа са којима је убијени Раја био у не баш срдачним односима, биле помало сумњиве и неразумљиве, ти појединци су подвргнути полиграфском испитивању. До сада је више од 20 особа било на полиграфу и, према незваничним информацијама, сви су прошли.

После сазнања да је са Рајом Казимировићем имао несугласице, полиција је одмах после налажења тела трагала и за С. М., који је сада приведен због илегалне сачмаре. У време када су лешеви откривени на имању на ободу Јабуковца, С. М. је био на одмору у једној бањи, а по повратку у село је саслушан, али је одведен и на полиграф да би се установило да ли је причао истину.

Као и сви остали мештани, и С. М. је прошао полиграф и пуштен је, да би неколико дана касније његово имање детаљно прегледано. Тада је нађена сачмара, па је он приведен.

– Те размирице између њих наводно су биле због Рајине стоке, која је често са његовог имања прелазила на посед С. М. и брстила му детелину, кукуруз. Раја је настојао да буде фер, па је комшији надокнађивао штету коју му је нанела његова стока – додаје извор.

Тела Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и њене ћерке Драгане Јозељић (53) нађена су у петак, 9. августа, на његовом салашу у Јабуковцу. Верује се да су убијени бар дан пре него што су лешеви нађени.

Егзекутори су у њих пуцали из два оружја, у Рају и сестру пуцано је из једног пиштоља, а у мајку и сестричину из другог. Раја је убијен на тракторском седишту, а жене испред трема, односно поред кућног степеништа. Убице су женама, након што су им пуцали у главу, лица прекрили крпама.

Мотив свирепог злочина још се нагађа. Иако је породица важила за добростојећу, нико засад не може прецизирати да ли су убице из куће однеле новац и ако јесу, колики им је плен био, или је четворо рођака ликвидирано због освете. Такође, засад се не може прецизирати ни да ли је мета био Раја, а да су жене колатерална штета, или можда Рајина сестричина Драгана Јозељић, која је са мајком допутовала из Немачке, и чијег пасоша наводно није било у кући, те се не одбацује могућност да су га егзекутори однели.

Кремирање друге две жртве

Раја Казимировић и његова мајка Драгица су сахрањени прошлог четвртка на локалном гробљу у Јабуковцу. Њихов покоп организовао је Рајин син Ненад, који се одмах после сахране вратио у Аустрију, где деценија живи. Незванична сазнања су да ће тела Љубинке Оприкић и њене ћерке Драгане Јозељић бити кремирана у Србији и да ће урне са њиховим пепелом Сандра Јозељић, Драганина ћерка односно Љубинкина унука, пренети у Келн

 

Извор: Блиц.рс/ Ало.рс