Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ОТКРИО! Када је 13. држава повукла признање Косова, НАЈМОЋНИЈИ ЧОВЕК СВЕТА контактирао је Вучића! У тренутку смо схватили све…

Фото: Јутјуб

Гости емисије Хит твит која се емитује на ТВ Пинк су министар спољних послова Ивица Дачић, председник Здраве Србије Милан Стаматовић и Лидер ЛСВ-а и председник скупштинског Одбора за европске интеграције Ненад Чанак.

* Дачић, Чанак и Стаматовић били гости у хит твиту

* Повела се жестока расправа

* Откривено је ко је позвао Вучића

На почетку емисије министар Дачић је потврдио да је Того повукао признање такозваног Косова и показао ноту о повлачењу рекавши да је она донета 28. јуна на Видовдан.

Того је тако постао 15. држава која је повукла признање.

Он је у жестокој расправи са Чанком истакао да Србија води изузетну дипломатску битку за компромисно решење, али у међувремену, не одустаје од лобирања за повлачење признања лажне државе.

Дачић је подсетио и на једну тајну дипломатије, односно шта је председник Русије Валдимир Путин рекао председнику Србије Александру Вучићу након серије повлачења признања.

– Када је 13. земља повукла признање Косова, Путин је Вучићу рекао: Свака вам част на овим повлачењима признања – каже Дачић.

Како наводи српски министар спољних послова, наш државни врх тада је схватио колики је заправо успех постигла наша дипломатија.

 

Извор: Ало.рс/М.Ч.