Србија

Данас у Грачаници дижу се нове снаге горе и од албанских! УДАР НА СРПСКИ ЖИВАЉ!

Лидер Ђиласовог Савеза за Косово Рада Трајковић недавно је кренула да разбија Демократску странку. Сада је тежиште свог деловања пребацила на Косово.

Циљ је – стварање неслоге међу Србима на КиМ, цепање спског живља на фракције и уношење дестабилизујућег фактора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Формирање широке коалиције странака, организација и појединаца из српске заједнице са Косова биће озваничено данас у 12 часова у Грачаници, преноси портал Косово Онлајн.

Према информацијама тог портала из извора блиског новој политичкој листи српске заједнице на Косову, коалицију ће, између осталих, чинити и предводити је Рада Трајковић, Александар Јаблановић, Ненад Рашић, Ненад Радосављевић, Драгиша Мирић, Ксенија Божовић, Марко Јакшић.

„Мисија коалиције ће бити да српској заједници на Косову понуди избор и алтернативу, и охрабри их да на предстојеће изборе на Косову изађу и гласају по савести, а не под принудом“, навео је извор тог портала.

Председница Европског покрета Срба са Косова Рада Трајковић потврдила је да су у току разговори о формирању коалиције странака, организација и појединаца из српске заједнице на Косову, али је демантовала да ће формирање бити озваничено данас.

„У току је припрема и разговори са представницима Срба са Косова, дипломатским представницима и становницима“, казала је Трајковић.

Извор: Ало