Издвајамо Србија

„ДОБАР ЈЕ МОМАК, ПУШКУ ЧУВА У СОБИ, ИМАО ЈЕ САМО 315 ЕВРА!“ Даворов деда дао исказ који мења цео ток истраге?!

Фото: Инстаграм принтскрин

Давор је претходно признао да је извршио четвороструко убиство

Давор П., који је синоћ ухапшен због сумње да је починио четвороструко убиство у Јабуковцу, у последње време се заносио идејом око трагања закопаног злата, а у томе је, шушка се по овом селу, имао и ортака.

Давор је, иначе, био залуђеник за оружјем, радо се фотографисао са пушком и позирао у војничкој униформи.

Како су нам испричали другари из Јабуковца, имао је своје „тинејџерске испаде“, али је у последње време био опседнут трагањем за закопаним благом.

– Кад је одслужио војску, кренуо је да тражи закопано благо, али је убрзо одустао од тога. Иначе се по Јабуковцу прича да има доста закопаних старина, па се и он помало заносио, ал накратко – каже његова познаница.

Сви другари су сложни и тврде да Давор никад није имао проблема са законом, осим једном, што је, како кажу, и заведено.

– Пре 10 година због девојке је направио глупост. Узео је ауто некоме из села, да би њиме отишао код девојке, јер је по сваку цену хтео да је види – испричао је за медије један познаник. Он је тада, прича се у селу, био и хапшен.

– Када је један гастарбајтер добрим колима стигао у село, Давор је улетео на место сувозача, уперио пиштољ у њега и натерао га да вози до оближње шуме. Избацио га је, па чак и запуцао поред његових ногу. А онда је тим аутомобилом отишао у Неготин код девојке – причају мештани.

Давор, иначе, живи са оцем у породичној кући (остао је са њим након што му се мајка преудала) и пристојног су материјалног стања. Са њима у кући живе баба и деда. Његов млађи брат је у Хрватској тренутно.

– Давор је аутомеханичар, није никада узимао дрогу, био је у кругу нормалног друштва. Искрено, не верујем да је он то урадио, знам га – казао је један рођак, који је желео да остане анониман.

Осумњичени је, како причају његови пријатељи из Јабуковца, силно желео да буде професионални војник, али су га одбили или због висине или због тога што је закаснио са пријавом.

Даворов деда Радован, каже да су његовог унука полицајци јуче одвели из куће. На питање о томе да ли се Давор чудно понашао у време када се десио злочин, он каже да није, као и да је све време био у кући.

– Нисмо ни знали шта се десило у Јабуковцу, све док нисмо видели хеликоптер и марицу која нам је прошла поред куће. Мој унук је до прошле године радио код приватника, у аутомеханичарској радњи, али се та радња затворила и од тада нема никакав посао. Не верујем да је он убица, јер су код њега нашли само 315 евра – каже деда Радован.

– Он воли оружје, али није одлазио у лов. Чува је у својој соби, у кутији. Истина је да је кад се вратио из војске покушавао да тражи благо, али је одустао. Код мене је имао све што треба, и храну и стан – казао је Радован.

Извор: Ало/Телеграф/В.М.