Србија

ДОДИК ЗАГРМЕО СА ГОВОРНИЦЕ! „Те ноћи усташе су отровале псе да не лају, и не упозоре људе на то ШТА ИМ СЕ СПРЕМА“

– 24. године од како се остварио циљ Хрватске, етничко чишћење. Тек смо пети пут овде, а на томе можемо да захвалимо председнику Србије Александру Вучићу – рекао је Додик.

– Пре 24 године десио се завршни чин настојања хрватске државе да очисти Србе из Крајине. Најдрастичнији вид тог чишћења био је Други светски рат. Почело је убиство нашег краља, а наставило се у Јасеновцу и Јадовном. Није то била акција само хрватске државе. Имали су подршку и Америке, Немачке, свих западних сила. Не би имали снагу да то ураде да нису били подстакнути својим менторима. Срби су морали да напусте своја огњишта. Једини излаз је била Република Српска и Србија. Не волим да нико више уноси поделу у наш народ, на избеглице и домаће, на хрватске Србе, босанске Србе – нагласио је Додик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик подсетио је да је пре 24 дошло до завшног чишћења Срба из РСК.

– То је био други у низу од највећих страдања Срба. Усташе су те ноћи отровале псе да не би упозорили народ. Од слободе нашег народа зависи да ли имамо или немамо државу. Многа знана и незнана села јесу сведоци тих страдања нашег народа. Срби су морали да напусте своја огњишта и имања и никада се материјално неће израчунати шта су све изгубили. Огромна су наша стрдања и наша бол – рекао је Додик и још једном захвалио председнику Вучићу.

– Од слободе нашег народа зависи да ли имамо или немамо државу. Многа знана и незнана села јесу сведоци тих страдања нашег народа. Срби су морали да напусте своја огњишта и имања и никада се материјално неће израчунати шта су све изгубили. Огромна су наша стрдања и наша бол – рекао је Додик и још једном захвалио председнику Вучићу.

– Треба да се окупимо око једине идеје коју имамо, а то је велика и снажна Србија. Не смемо заборавити „Олују“. Погинуле не можемо вратити. Српски народ данас има две државе – Републику Српску и Србију, свидело се то некоме или не. Републиком Српском неће управљати ни Бакир Изетбеговић ни страни амбасадори. Волимо Србију и захвални смо што нам помаже – нагласио је Додик.

Централна манифестација поводом обележавања годишњице хрватске акције „Олуја“ 1995. године, у којој је убијено или нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 250.000, почела је вечерас молебаном који служи патријарх српски Иринеј испред манастира Крушедол.

Обележавању под слоганом „Олуја је погром“ присуствују председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник хрватског СДС С Милорад Пуповац, мминистри у Влади Србије, представници Српске листе са КиМ, Срби избегли током акције „Олуја“ и велики број грађана.

Ово је пети пут да Србија и РС заједно обележавају годишњицу тог злочина.

Председник је раније позвао све Србе, посебно Крајишнике, да дођу код манастира Крушедол на обележавање годишњице „Олује“, за коју је рекао да је највеће етничко чишћење после Другог светског рата.

 

Извор : Ало.рс