Регион

„ДОЂАВОЛА, СМИРИТЕ СЕ!“ Ево како је полицајац разговарао са Александром (15) док је молила за помоћ! 19 сати касније пронашли су њен леш

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Породица нестале румунске тинејџерке, која је три пута позвала полицију тражећи помоћ пошто ју је тукао и силовао мушкарац који ју је отео док је стопирала, објавила је снимке њених телефонских разговора с полицијом.

– Молим вас, останите са мном на вези, веома се плашим – рекла је кроз плач Александра Маћесану полицајцу, након што је по трећи и последњи пут позвала полицију, открива транскрипт разговора, који је њен ујак Александру Кумпанашу објавио на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шездесетпетогодишњи осумњичени, механичар Георге Динка из Каракала, на југу земље, признао је полицији да је убио петнаестогодишњу Маћесану и још једну девојку.

Тинејџерка, чији су остаци нађени у кући осумњиченог, нестала је 24. јула, а Лујза Меленку (18) последњи пут је виђена у априлу.

Шеф румунске полиције и двојица локалних званичника отпуштени су прошле недеље после протеста јавности због спорог реаговања у случају отмице.

Полиција је узела налог за претрес, иако то законски није било неопходно и чекала испред зграде, да би ушла 19 сати након што их је Александра позвала.

Кумпанаску је добио информације о позивима нећаке полицији од Специјалне службе за телекомуникације (СТС), која прослеђује хитне позиве.

– Не могу да останем с вама на вези, имам друге позиве – одговорио је Василика Вјорел Флореску, показује транскрипт и аудио-снимци, чија аутентичност није независно потврђена.

– Останите ту, полицијско возило ће сигурно доћи за два-три минута… Дођавола, смирите се, кола су кренула.

Флореску, полицајац из оближњег града Слатина, изјавио је за локалне медије да је два пута разговарао са Александром и да је податке пренео полицији у Каракалу. Он је за приватну телевизијску станицу Романиа ТВ изјавио да је прекинуо везу како би ослободио линију за локалну полицију.

– Упорно сам јој говорио да се смири и да полицијско возило стиже – рекао је Флореску.

У суботу су хиљаде људи протестовале против владе због споре реакције.

Председник Клаус Јоханис критиковао је полицију због „грешака и оклевања“ и упозорио да ће сви за које се утврди да су одговорни бити „строго кажњени“.

Тужилаштво је утврдило да су обе девојке путовале аутостопом да својих села из Каракала када су отете.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Skaj Njuz/ Ало.рс