Србија

Драгољуб се моли за сина (17), а сахрањује сестрића (19)! Обојицу их сам одгајио, пријавио да су нестали, а онда чуо стравичне вести!

Породични дом Стевановића, у ваљевској Улици Николе Николића, мук и тишина. Драгољуб, отац повређеног Стефана (17) и ујак погинулог Ђорђа Суботића (19) кука за сестрићем, али и моли Бога за тешко повређеног сина.

Придржавајући се за ограду, несрећни човек некако се домогао столице, а онда не кријући сузе, наглас је почео да нариче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нико да ми јави шта се тачно десило. Целу ноћ нема деце, да дођу кући, па сам њихов нестанак ујутру пријавио полицији. Кажу ми да се не секирам, да ништа није сигурно – прича он.

Како каже, син и сестрић су кобне ноћи из куће изашли у 21.30 и до поноћи се нису вратили. Телефони су им били недопступни, па је забринути Драгољуб отишао у полицију и пријавио њихов нестанак.

Тек у петак касно поподне, након идентификације свих жртава из „дачије“ стигла ми је потврда да ми је сестрић страдао, а син тешко повређен – рекао је он.

Са својим сином, кога је мајка оставила са пет година и преудала се, Драгољуб је одгајао и сестрино дете Ђорђа. Његова мајка Александра живи и ради у Швајцарској, а бригу о сину поверила је рођеном брату. Он је, како се сазнаје, завршио школовање, запослио се и сваки динар делио са ујаком и братом.

Комшилук о Драгољубу и деци има само речи хвале.

– Ни Стефан, ни Ђорђе нису били бахати. Деца као и свака друга. Нико не зна где су се они прексиноћ запутили и како се и шта догодило – прича комшиница.

Стефанова мајка Снежана је стигла из Свилајнца. У двориште куће ушла је плачући, а потом се упутила за Београд.

У „дачији“ у коју се закуцао BМW са 170 километара на сат, био је и Ђорђе Белушевић (22), Стефанов и Суботићев комшија, са којим су се дружили. И он је, као возач Александар Саватић, настрадао на лицу места… На лицу места погинула је и студенткиња Катарина Иванковић (20), која се налазила у BМW-у. Возач BМW-а Никола М. је ухапшен и одређено му је задржавање, док су остали путници из тог аутомобила тешко повређени и налазе се у болници.

До стравичне саобраћајне несреће око сат после поноћи дошло је када се у „дачију“, која се кретала из правца Боговађе и укључивала на Ибарску магистралу код Жупањца, закуцао BМW.

Како причају сведоци језивог удеса, BМW се кретао страховитом брзином, закуцао се у „дачију“, а колико је јак ударац био јасно сведочи и чињеница да је аутомобил гурао готово 70 метара након чега је завршио у ливади.

Чак седам екипа ватрогасаца секло је возила како би из њих извадили жртве и повређене.

Провод пре удеса

Познато је и да су возач и путници из BМW-а пре несреће били у кафани у Чибутковцу, недалеко од места несреће. После провода, петоро младића је село у BWМ Стефана Матовића. Међутим, за волан није сео Матовић, већ његов друг из Великих Црљена Никола М. Кренули су, вероватно, да пријатеље развезу кућама. Док је Никола М. возио ка Жупањцу, таксиста Саватић, у чијем возилу су била тројица младића, из правца Боговађе и укључивао се на Ибарску магистралу у том месту.

Таксиста је, сведочи снимак несреће коју је овековечила сигурносна камера продавнице, десетак метара од раскрснице, стао је на знак „стоп“ и пропустио једно возило, које се кретало као Београду. Снимак показује да је стајао још неколико секунди, а затим је скренуо улево, такође у смеру ка престоници. Чим је ушао у траку, аутомобил још није добио ни убрзање, на снимку се види муњевит ударац и експлозија.

Сахрана младих Вaљеваца биће обављена највероватније у понедељак.

 

Извор: Блиц/ Ало.рс