Србија

ХАРАДИНАЈ УСРЕД ЕМИСИЈЕ ЗАПРЕТИО! Послао ЗАСТРАШУЈУЋУ поруку преко малих екрана! Сада је све кристално јасно!

Фото: Јутјуб

Косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај током гостовања на телевизији Т7 рекао је да је посланике Реџепа Сељимија и Рустема Мустафу испитивало Специјално тужилаштво за ратне злочине ОВК и да су том приликом пропевали о злочинима ОВК.

И док за себе у интервјуу каже да се бранио ћутањем, косовски премијер у оставци пред камерама рекао да су Сељими и Мустафа с друге стране – пропевали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Реџеп Сељими певао је пред тужилаштвом, као и Рустем Мустафа. Нема ту ничег лошег – рекао је ноншалантно Харадинај.

На питање новинара Т7 шта мисли под певањем, Харадинај је поручио да то каже у смислу да је посланик Самоопредељења разговарао са специјалним тужиоцима.

– За разлику од њих, ја сам начинио други избор, бранио сам се ћутањем – рекао је Харадинај.

Подсетимо, он је средином јула поднео оставку на седници владе због тога што је, како је сам потврдио, добио позив за саслушање у Хагу у својству осумњиченог. Како је тада рекао, подношењем оставке жели да „одвоји функцију премијера од Рамуша Харадинаја“. Током испитивања бранио се ћутањем.

Сељими, иначе посланик опозиционог Самоопредељења, недавно је у гостовању на истој телевизији критиковао одлуку косовског премијера да поднесе оставку због позива Специјалног суда. Сељими је тада поручио да је било много више других разлога због којих је Харадинај требало да да оставку и осудио његову одлуку да се брани ћутањем.

– ОВК се не штити ћутањем, ћуте само они који су криви – рекао је Сељими, пренели су косовски медији.

С друге стране, у јавности је позната информација да је Мустафу испитало Специјално тужилаштво. Како је сам потврдио, саслушан је у својству „осумњиченог сведока“.

Ћутао о „Жутој кући“

За шта се тачно Харадинај пред хашким судом сумњичи није могуће сазнати пре подизања оптужнице, али је из ранијих истрага српског тужилаштва за ратне злочине, али и извештаја обавештајних служби, јасно да његова улога у нелегалној трговини органима на КиМ никада није до краја испитана. Овај суд и поступајуће тужилаштво, међутим, имају мандат да истраже злочине ОВК почињене у „жутој кући“.

 

Извор: Ало.рс/ Блиц.рс