Регион

ХЕРЦЕГОВИНА ПОСТАЛА КНЕЖЕВИНА! КРУНИСАЊЕ ОБАВЉЕНО У ТРЕБИЊУ! Херцеговци изабрали кнеза! Личи на једног српског политичара

Савез општина и градова Источне Херцеговине пре неколико дана прогласило је предузетника Родољуба Драшковића херцеговачким кнезом.

Овај краљ шећера како га многи називају, власник је најлуксузнијих здања и готово највећи херцеговачки предузетник животописне каријере који је Херцеговцима обећао чак и Формулу 1. Тренутно на чак 42 локације запошљава више од 10.000 радника, а сада ће због својих постигнућа и доприноса родном крају у историју бити уписан као „херцеговачки кнез Родољуб“, пише Дојче Веле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изабрани представници нашег народа и најважнији људи требају дати себи и новоизабраном херцеговачком кнезу завет да ће му свим својим бићем дати подршку – рекао је извршни директор Савеза Лука Петровић.

Поводом прогласа, новоизабрани кнез најавио је изградњу нове гимназије у Требињу. Најавио је и свој „нови живот” који ће бити посвећен само Херцеговини.

– До данас сам имао право избора на останак или одлазак из Херцеговине. Ова одлука о именовању за кнеза, то право ми је одузела. Нећемо дозволити харач, да носе и односе из Херцеговине. Бранићемо своје, а туђе нам не треба – поручио је Драшковић.

Но, не деле сви позитиван став о овом прогласу. Заступник НСРС из Требиња, Небојша Вукановић, овај чин окарактерисао је као „врхунац лудила у Херцеговини“.

– Ова је једна трагикомична ситуација која предочује какве структуре, нажалост, управљају Херцеговином и какве сулуде идеје им могу пасти на памет – истиче Вукановић.

Своје незадовољство поделили су и бројни становници који су све окренули на шалу па су тако друштвене мреже биле крцате коментарима попут „Јесмо ли ми сада кнежевина?“

– Драшковић је човек који је себи градио дворац, поклањао влади Индустрију алата, снимао песме, тако да се ово круњење уклапа у његово ексцентрично понашање које је често на граници кича – сматра једна локална новинарка.

Да је „херцеговачки кнез Родољу“ већ дуже времена маштао о оваквој титули показује и чињеница да је још пре четири године себи у част дао изградити велелепни дворац.

 

Извор: Jutarnji.hr/ Ало.рс