Србија

ХИТНО УКЉУЧЕЊЕ У ДНЕВНИК РТС-А! Вучић из Њујорка алармирао народ: Нећу да вас лажем, ситуација је јако тешка!

Фото: Јутјуб

Председник Александар Вучић јавио се уживо из Њујорка да грађнима Србије саопшти како су протекли разговори са америчким званичницима. Он се јуче састао са државним секретаром Мајком Помпеом, а данас и са замеником његовог помоћника Метјуом Палмером и извршним потпредседником Атлантског савета Дејмоном Вилсоном.

Он је овом приликом истакао да је ситуација тешка, те да неће да лаже српски народ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Добра ствар је да они подржавају наш европски пут, друга добра ствар је да траже да се постигне договор између Срба и Албанаца. Лоша ствар је што они траже обострано признање Београда и Приштине – рекао је председник истичући да то није новост.

– Могућност да Албанци добију све, а Србија ништа не долази у обзир – рекао је председник Вучић о својим разговорима са америчким званичницима.

– Ја свако мислим да они до краја новембра, почетка децембра неће укидати таксе. Илузорно је очекивати да било ко од њих у таквим условима тражи нешто што је рационално. Тако да очекујем да ће таксе бити укинуте у децембру уз снажан притисак Сједињених Америчких Држава.

– Оно што је за нас данас проблем јесу и проблеми у односима Америке и Европе, због снажних анти-Трамп тонова – оценио је председник.

 

Извор: Ало.рс