Србија

Ископане две мале раке: Најпотреснија призор са сахране близанаца Вука и Наума! Цела Србија плаче

Не памти село Опланић у книћанској општини већу трагедију и несрећу. Овде су данас сахрањени близанци Вук и Наум (8) Пешић, који су настрадали у саобраћајној несрећи на аутопуту код Пожаревца пре неколико дана.

– Чини ми се да се река Гружа која се налази поред куће Аксентијевића, где су близанци живели са мајком Славицом, избистрила од суза које су проливене. Цео гружански крај је у шоку – причају мештани овог питомог села, док гледају горе ка брду, где се у стењу налази сеоско гробље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тамо су од јутра ископане две мале раке. Улица је путем који спаја Опланић са Книћом и магистралом Крагујевац – Горњи Милановац била закрчена. Колона дуга километар. Сви су дошли да одају последњу пошту Науму и Вуку, веселим дечацима, који су се са сваким поздрављали, прозборили коју, трчкарали по селу, хитали у школу која је ту близу.

На хиљаде људи присуствовало је сахрани, изјављивало саучешће, опело у дворишту куће су служили сви свештеници СПЦ са територије општине Кнић која је прогласила дан жалости. Од када су јуче послеподне довежена два бела сандука са телима дечака сви мештани занемели су од туге.

На вечни починак Наума и Вука испратили су и ђаци Основне школе „Свети Сава“ из оближње Топонице, где су ове године несрећни дечаци требало да крену у други разред. Опростили су се и чланови КУД „Горња Гружа“ из овог села, чији су талентовани чланови били настрадали близанци.

– Деца су дошла посебно. Од туге нико није могао да их организује – кажу нам комшије.

Поворку су предводили свештеници СПЦ. Мајка Славица, поред брата Радета Аксентијевића и мајке Зорице, једва хода поред два мала бела ковчега, придржавају је. Десетак година се борила за потомство. Сада синове испраћа последњи пут. Једва издржава бол и тугу.

На школи барјак на пола копља, умрлица. На фотографији дечаци су загрљени и насмејани. Баш онако како ће их и мештани памтити. Подсетимо, четворо Пешића су пре неколико дана својим „ситроеном“ кренули на одмор на Сребрно језеро. Тамо никада нису стигли, јер их је 500 метара од искључења за Пожаревац отпозади, аутомобилом „фолксваген шаран“, ударио Адем Смаил (49), фински држављанин албанског порекла. Троје је погинуло на лицу места, док је други дечак преминуо у болници.

 

Извор: Srbijadanas.com