Србија

ИСПОВЕСТ БРАТА УБИЈЕНЕ ВИОЛЕТЕ (35): „Попио је пиво и отишао кући, ујутру ми је полицајац рекао да ми сестра лежи мртва у дворишту“

Фото: Јутјуб

Брат убијене Виолете, Тиби Неда, испричао је новинарима да је синоћ био у кући његових сестре и зета.

Сафет Стан (53) из Идвора ухапшен је због сумње да је синоћ убио супругу Виолету Неду (35) из Торка. Злочин се, како сазнајемо, догодио у Торку, у кући у Бегејској улици, у којој су њих двоје живели заједно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима очевидаца, убица је кобне вечери вероватно био у алкохолисаном стању. Претпоставља се да је супругу задавио рукама.

Брат убијене Виолете, Тиби Неда, испричао је новинарима да је синоћ био у кући његових сестре и зета.

– Сафет је купио пиво и око 23 сата сам отишао код њих. Једно време сам провео са сестром и зетом у друштву, попио сам једно пиво, а затим сам се вратио својој кући, која се налази недалеко од њихове. Око 4 сата ујутру дошли су полицајци код мене, пробудили су ме и рекли да ми сестра лежи мртва у дворишту њене куће. Био сам затечен – испричао је Тиби Неда за портал Зрењанински.

Како сазнајемо, након што је Тиби отишао кући, Виолета је позвала своју мајку Илону, тражећи од ње да позове полицију јер је муж Сафет постао насилан. Мајка се у том тренутку није снашла, јер није знала број полиције, па је тек касније њена снајка, односно жена најмлађег Илониног сина Симе, звала кућу у којој су живели Сафет и Виолета. Тек после неколико позива, на телефон се јавио Сафет који је на питање где је Виолета, одговорио да нема појма и да је отишла код Тибија, што је већ био знак да се нешто чудно дешава.

Директорка Центра за социјални рад Житиште Јелена Иванчевић казала је да Сафет и Виолета нису били корисници услуга ове установе, као и да се нико од њих двоје никада није обраћао Центру за помоћ.

Родбина и комшије испричали су да Сафет раније није био насилан према Виолети. Обоје су радили као сезонски радници и нису имали редовна примања. Последњих годину дана су живели у кући у Бегејској улици и нису имали заједничке деце.

Иначе, убијена Виолета је мајка седморо деце, које је родила у првом браку. Како сазнајемо, деца живе у Идвору код Виолетиног првог мужа.

 

Извор: Zrenjaninski/ Ало.рс