Србија

ИСТОРИЈСКИ ПРЕСЕДАН: Председник Вучић сутра у Председништву повлачи неочекивани потез – Даћу све од себе! Он је наш понос!

Председник Србије Александар Вучић примиће сутра професора Стојана Раденовића у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу.

Проф. Раденовић је један од најцитиранијих математичара света и раније је научне радове потписивао за Универзитет у Београду, али га је у међувремену ангажовао Универзитет краља Сауда у Саудијској Арабији да за њих потписује научне радове.

Како УБ више нема у својим редовима најцитираније истраживаче што је довело ове године до пада на Шангајској листи за 100 места.

Председник Србије недавно је рекао да ће дати све од себе да се проф. Раденовић врати на Универзитет у Београду.

– То је човек којег је Томислав Николић својевремено одликовао на понос наше државе, а ја ћу дати све од себе да за годину дана, када истекну сви ти уговори да га вратим и да потписује све своје научне радове за Србију, навео је раније Вучић.

Универзитет у Београду пао је на овогодишњој Шангајској листи, јер у својим редовима нема више ниједног истраживача који се налазе на светској листи најцитиранијих.

Проф. Раденовић, иначе пензионер, научне радове пише у подрумским просторијама зграде у којој станује на Врачару.

Захваљујући њему, али и проф. Зорану Каделбургу, Универзитет у Београду нашао се међу 300 најбољих у свету 2017. године

 

Извор: Тањуг