Издвајамо

Избришите ову апликацију са мобилног и батерија ће вам трајати дупло дуже!

Једна од најчешће коришћених апликација троши највише батерије на мобилном телефону. Сви је имамо и свакодневно употребљавамо, а нисмо ни свесни штетних последица.

Да ли знате која апликација је у питању? Погледајте и проверите да ли сте били у праву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Економиста индустрије мобилне телефоније Џон Коцијер, избацио је извештај, који преноси „хигхснобиетy“, у којем открива да брисањем само једне апликације, можете дуплирати животни век батерије.

Ово „откриће“ је направио користећи Аппле Ајфон 7, за који се предпостављало да ће имати довољно јаку батерију да издржи цео дан. Али, на његову жалост, ускоро је открио да је Фејсбук, од свих апликација, заправо одговоран за пражњење већег дела батерије.

Сада, пошто свако користи свој телефон другачије, проценти искоришћености батерије на његовом телефону нам и нису толико битни, мада је довољно рећи да све остале апликације заједно, троше свега неколико процената више од од те једне апликације.

Оно што се може закључити без сумње је, да Фејсбук заиста јако пуно троши батерију и није оптимизован у том смислу, што је зачуђујуће, имајући у виду да је најкоришћенији.

Надамо се да ће Цукерберг поправити овај проблем ускоро.

Извор: Ало