Регион

„ИЗВУЋИ ЋЕШ ДЕБЉИ КРАЈ“ Додику стигла опасна претња због НАТО пакта, Америка хоће да га ЛОМИ!

Фото: Јутјуб

Странка демократске акције (СДА) БиХ, Бакира Изетбеговића, сматра да је једино решење за превазилажење тренутних застоја у процесу евроатлантских интеграција и формирања новог Савета министара усвајање модификованог Годишњег националног програма (АНП).

А, ако, како истичу, српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, одбије компромисно решење показаће да не поштује Принципе за формирање власти на нивоу БиХ које је сам потписао, и биће у потпуности одговоран за све последице које ће наступити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„АНП, чији садржај ће задовољити све стране у БиХ и чије ће спровођење бити кредибилно, потребно је усвојити без одгађања. То је законска обавеза, али и део споразума који су потписали страначки лидери СДА, ХДЗ-а и СНСД-а. Одбијање дијалога и компромисног решења имаће негативне последице за процес формирања Света министара и за наставак евроатлантских интеграција, као и за укупну ситуацију у БиХ“, саопштено је из те странке, пренео је сарајевски портал Клиx.

Из СДА БиХ поручују да је Додикова најава да ће одлуком ентитетске скупштине покушати да оспори надлежност Оружаних снага, СИПА-е, правосуђа и других институција представља директан удар на Устав и претњу стабилности и миру у БиХ.

„То мора бити и најозбиљнији аларм ОХР-у и чланицама Већа за имплементацију мира, како би на време упозорили владе својих земаља и Веће безбедности УН-а и спречили антидејтонске активности. Ако Додик одлучи да крене у тешко кршење Устава и закона, одвешће земљу у стање хаоса и највећу кризу од Дејтона до данас и сигурно угрозити стабилност у БиХ и региону“, наводе из СДА.

Упозоравају да би последице таквог развоја догађаја биле тешке за све, те поручио да и Додик мора бити свестан да ће управо он, како кажу, „извући најдебљи крај у свему томе“.

 

Извор: Тањуг