Регион

Још један напад у Хрватској, туристи БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕНИ!

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Хрватски портали пишу о новом нападу на стране туристе у Далмацији, током ког су претучени Аустријанци, уз подсећање на низ недавних напада на туристе у Сплиту и Задру, те на српске туристичке раднике.

Групу од петоро туриста, од којих је четворо из Аустрије а једна хрватска држављанка, брутално је напало обезбеђење познатог ноћног клуба „Карпе дием бич“ који се налази на Пакленим острвима поред Хвара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аустријски држављанин (34) стигао је са пријатељима у ноћни провод и на улазу у клуб речено им је да је од пола четири улаз слободан. Када су покушали уђу у наведено време обезбеђење им је тражило све више и више новца, што је на крају довело до жестоких батина након којих су аустријски држављани побегли на брод, а неки су завршили код доктора.

Претходно је у Задру нападнута група туриста из Холандије, а један од нападача користио је чак телескопску палицу. Један од нападнутих је Холанђанин пореклом из БиХ и уверен је да су и њих напали радници обезбеђења.

Претходно им је запрећено да „причају тише и иду кући“. Након вербалне препирке, један од нападача је из џепа извукао телескопску палицу и кренуо на туристе, па је дошло до физичког обрачуна након којег је интервенисала полиција.

У Сплиту су недавно брутално нападнути тамнопути туристи из Француске. Хулигани у црним мајицама туристима су викали да су мајмуни и трчали за њима. Пролазници су видели „дечка црне боје коже како са друштвом трчи, а за њима „десетак момака у црним мајицама“.

– Момци у црним мајицама скочили су на два млађа странца црне боје коже и гађали их флашама. Стигли су их и ударали рукама, ногама, чиме год су стигли, испребијали су их на мртво име – навели су сведоци.

Хрватски портали скрећу пажњу да је веома повећан број инцидената у Далмацији али и целој Хрватској према лицима друге националности, друге боје коже или другог држављанства.

Извор: Блиц