Србија

ЈУРИ КА СРБИЈИ! Јака олуја разорила све око нас, од грома страдало 17 оваца! У нашу земљу стиже вечерас тачно у ОВОЛИКО сати!

Од удара грома страдало је 17 оваца и јагњади, те потпуно изгорела штала са 2.000 бала сена на имању породице Бране Ђуревића у селу Бјелосављевићи код Сокоца, потврдио је командир ватрогасног одељења Соколац Миле Шарац.

* Вечерас у 22 часа стиже јака киша у Србију

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

* Наредних дана ће бити невреме

* Од понедељка поново топлије

Шарац је рекао да је ватра на штали касно примећена и због неблаговремене дојаве ватрогасци нису успели да спасу објекат, иако су интервенисала четири ватрогасца са два ватрогасна возила од 16 до 18 часова.

Подсетимо, Хидрометеоролошки завод упозорио је да се на југу и истоку Србије очекују краткотрајне временске непогоде са градом и олујним ветром.

Како се наводи, облачност која ће пре подне и средином дана на северу и северозападу Србије условљавати локално обилне пљускове са количином падавина већом од 20 милиметара за три сата, после подне и увече изместаће се ка југу и истоку Србије.

После подне и увече очекује се постепено разведравање. Ветар ће бити умерен, на истоку и у планинским пределима повремено јак, северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура кретаће се од 14 до 19 степени, а највиша од 23 до 26 степена, у Неготинској Крајини до 29.

У петак ће на северу Србије и у планинским пределима бити променљиво облачно, а у осталим крајевима претежно сунчано. Од суботе у свим крајевима претежно сунчано и постепено топлије. У недељу и у првој половини наредне седмице највише температуре биће од 32 до 35 степени.

 

Извор: Ало.рс