Свет

КИНА НА КОЛЕНИМА! Америка задала смртоносан ударац који је применила И НА СРБИЈИ, цео град је ПАРАЛИСАН!

Трампова администрација је у понедељак тражила да се „све стране уздрже од насиља“, а Вашингтон се определио да подржи „оне који теже демократији“.

Наиме, демонстранти су јуче заузели аеродром због чега је отказано стотине летова. Нереди на улицама прерасли су у крваве обрачуне, након што су напали припаднике полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сенатор САД Мич Меконел био је много директнији.

– Сваки покушај насилног обрачунавања је потпуно неприхватљив… свет гледа – рекао је. Медији истичу да су исте фразе коришћене и током Мајданског протеста у Украјини.

Наравно, мирни демонстранти дошли су до шлемова и фантомку, а на полицију су већ почели да бацају и камење молотовљеве коктеле. Поједини су разапели заставе бивших колонизатора Велике Британије, други САД, тврдећи да се залажу за „слободу, људска права и демократију“.

Овакве сцене нису никаква новост приликом насилних покушаја смена власти под диригентском палицом Вашингтона и Лондона.

Иако су њихови услови испињени, тражили су да се не усвоји закон који би Хонгконгу дозволио да изручи криминалце Кини, демонстранти сада траже смену градске власти.

Обојене револуције су техника смене власти коју су развили стратези САД, а које спроводе дипломате и невладине организације. Ослањају се на искоришћавање легитимних проблема локалне популације, појачавајући утицај новцем и малом групама активиста. Циљ је испровоцирати власти у насилни обрачун са демонстрнтима како би се уништио њен легитимитет.

Како пише руски „РТ“, прототип ове операције је изведен 5. октобра 2000. године у Србији. У „најбољем сценарију“, као што је то било у Србији, број жртава је мало, али су државне институције разваљене и корумпиране. Украјина, Сирија или Либија су „најгори сценарији“, грађански рат или анархија, са хиљадама мртвих.

 

Извор: RT