Регион Србија

КОЛИНДА НАПАЛА СРБЕ: Ради мира опростили смо вам пуно, али ОВО вам не можемо опростити и питамо вас због чега сте ТО основали!

Фото: Јутјуб

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић рекла је данас у Глини, где је открила споменик бившем председнику Фрањи Туђману, да је Хрватска ради мира и будућности „пуно тога опростила“, али да, како је навела, „ратне злочине мора истражити и процесуирати“.

„Ради мира и будућности опростили смо пуно тога, али ратне злочине морамо истражити и процесуирати, то је дуг хрватске државе жртвама“, навела је она, преноси Хина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грабар Китаровић је рекла и да Глина има важно место у војној и културној историји Хрватске, али да је најважнију улогу, како је рекла, имала у „Домовинском рату“ због чега су и данас видљиве „болне ране на лицу града и у срцима људи“.

Она је у Казнионици отворила „Спомен собу – логор Глина“ и притом позвала надлежне да истраже одговорност оних који су наредили оснивање таквих логора, њима управљали те чинили, како тврди, појединачне или масовне злочине.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг