Србија

КУЗМИЋУ ПРЕТИ ЗАТВОР! Кошаркаш Звезде у озбиљном проблему, КРИВЕ ГА ЗА УДЕС!

Фото: јутјуб

Уколико се испостави да је Огњен Кузмић скривио саобраћајну несрећу док је био под дејством алкохола, следује му затворска казна у трајању од једне до осам година.

Српски кошаркаш Огњен Кузмић могао би да заврши у затвору на годину дана или више ако се докаже да је пијан изазвао удес у Републици Српској!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Репрезентативац Србије доживео је тешке повреде у саобраћајној несрећи 14. јула у селу Рамићи, кад се његов „порше кајен“ испревртао после судара са БМW-ом.

Оптужбе
Кузмић је био за воланом приликом удеса, а чуо сам и да је био поприлично пијан
Дражан Јањанин, учесник у удесу

Истрага још није утврдила ко је крив за удес, али према речима боксера Дражана Јањанина, који је био сувозач у БМW-у, Кузмићев „порше“ је при великој брзини у кривини прешао у супротну траку, закачио задњи део лимузине и после превртања завршио у јарку. Јањанин и његов кум Марко Мијатовић прошли су без тежих повреда, иако је и њихово возило завршило на крову, док су Кузмић и његов сапутник Богдан Илић тешко повређени.
Закон је јасан

Јањанин тврди да је луксузним теренцем управљао Кузмић и да је врло вероватно у том тренутку био пијан.

– Кум и ја смо се извукли из свог аутомобила и пришли њиховом „поршеу“, који је одлетео у јарак. Кузмић је био за воланом, ту нема дилеме. Чак су ми рекли да су их непосредно пре удеса видели на оближњој бензинској пумпи и да је Кузмић возио. А чуо сам и да је био поприлично пијан – каже Јањанин за Информер.

Уколико се заиста испостави да је Кузмић скривио саобраћајну несрећу док је био под дејством алкохола, следује му затворска казна. Према Кривичном закону Републике Српске, казна се креће од једне до осам година робије.

Неће да се оглашава

Боксер Дражан Јањанин најавио је да ће тужити Кузмића јер је разочаран његовим понашањем после удеса. Јањанин тврди да га кошаркаш уопште није звао да провери како је. Информер је јуче покушао да ступи у контакт за Кузмићем и добије његов коментар, али је он то преко посредника одбио.
– Огњен се тренутно налази на кућном лечењу и проводи време са породицом. Потребан му је мир и засад се неће оглашавати – речено је Информеру из Кузмићевог окружења.

„Ако се учесник у саобраћају не придржава саобраћајних прописа и тиме доведе у опасност живот људи, биће кажњен казном затвора. Уколико је извршилац овог кривичног дела имао више од 1,5 промила алкохола у крви или ако је возио брзином 50 километара на час већом од прописане, казниће се казном затвора од једне до осам година, као и забраном управљања моторним возилом“, стоји у Кривичном законику Републике Српске.

Полиција ћути

У међувремену, полиција Републике Српске још се није званично оглашавала поводом овог случаја, иако је од удеса прошло чак 18 дана.

– Не можемо вам још дати никакве информације поводом удеса у којем је учествовао кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић, јер је истрага још у току. Нису још увек завршене све процесне радње и због тога не можемо да вам кажемо ништа више на ту тему – поручују из полиције.

Међутим, од извора блиског Кузмићу сазнајемо да се кошаркаш Црвене звезде нада да ће проћи само са новчаном казном.

– Уколико се буду поштовали прописи, Огњен би могао да заврши у затвору. Међутим, то се вероватно неће десити. Вероватно ће добити само условну казну и платити одштету повређенима – каже наш извор.

Извор: Информер