Србија

Лазански: Приштина је у СТРАХУ од СРПСКИХ ТЕНКОВА! Ако Америка испоручи НАОРУЖАЊЕ тзв. Косову, У ВЕЛИКОМ СМО ПРОБЛЕМУ!

Војни аналитичар Мирослав Лазански назвао је лупетањем изјаву брата бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја, Даута Харадинаја, да ће косовске безбедносне снаге, односно, како је рекао, косовска војска, „имати најмодерније оружје у региону“

Више него комична изјава Даута Харадинаја, али било је и у нашим медијима у којима се омаловажавало оно што смо од Русије добили, а добили смо оклопне аутомобиле, који немају везе са зарђалим оружјем, то су најновије верзије оружја. Они јесу изворно стари, али су толико модификовани да представљају последњу реч технике – нагласио је Лазански за Пинк, подсетивши да су поједини авиони у САД још из доба вијетнамског рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он додаје да се мења електроника, али ако му промените електронику, борбену станицу, додате оклоп, онда то више није то возило већ модерно возило.

– Али код нас постоји та врста злобе која се политизује. Сви напади на то су политичке нарави, нема ту техничко-технолошких примедби, јер ја бих волео да неко истрчи са аргументацијом неком, али све се сврста у врсту политичке примедбе – истакао је Лазански и додао да ово што „лупетају“, Приштини не треба узимати за озбиљно.

Он је искључује могућност наоружавања Приштине, али мисли да је то више сакупљање политичких поена пред изборе.

– Треба водити рачуна јер су САД признале Косово, имају војно-техничку сарадњу, па не би било чудно да одлуче да их наоружавају, а то би онда било кршење резолуције 1244 и морали бисмо да реагујемо у Савету безбедности Уједињених нација – закључио је Лазански.

 

Извор: Информер/ Пинк