Србија

ЛОНЧАР О СМРТИ НА ВЛАСИНСКОМ ЈЕЗЕРУ: Хитна у Сурдулици интервенисала брзо, стигли су за 12 минута!

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је Хитна помоћ из Сурдулице до девојчице којој је позлило на Власинском језеру, а која је након тога преминула у болници, интервенисала брзо и навео да су стигли за 12 минута.

Лончар је казао да би у том року хитној помоћи тешко било и у Београду и у већим градовима да стигну без обзира на већи број екипа и возила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је навео да је део налаза са обдукције готов, али да се чека и други део налаза, те да се према првим налазима може закључити да је девојчица била у тешком стању.

„То је била изузетно озбиљна и тешка ситуација. Поставља се питање да се дете нашло у најсавременијој београдској и европској болници шта би тада могло да се учини. То је оно што можемо рећи према првим налазима“, рекао је Лончар одговарајући на питања новинара у Лесковцу где је обишао Општу болницу.

Лончар је истакао да девојчицина смрт нема никакве везе са функционисањем система рада у здравству, као и да је немогуће да се деси да неко одбије да изађе на терен када прими позив да је двогодишњој девојчици позлило.

„Није ово посао као неки други да сте у могућности да налазите оправдања у неким законима, поготову када се ради о људским животима, а ни закони не могу све да уреде“, казао је министар здравља и истакао да нема оправдања да се не помогне детету које је здравствено угрожено, јер је то људски.

Извор: Курир