Регион

ЛУДИЛУ И БЕЗОБРАЗЛУКУ ХРВАТА НЕМА КРАЈА: Србима у Загребу ОДБИЛИ ДА ИЗНАЈМЕ АУТО, а када су чули ОСТАЛИ У ШОКУ!

Београђанин Ђ. Г. (38) није имао среће када је у Хрватској покушао да изнајми возило од рентакар фирме, чији је власник Горан Малкоч.

Одбили су да му изнајме аутомобил уз образложење да „Србима не изнајмљују аутомобиле пошто их краду“. Хрватски портал Нет пише да је Ђ.Г. ове године летовао у Трогиру и са тројицом пријатеља је одлучио да посети Загреб, Самобор, Вараждин и Ријеку. Хтео је да изнајми аутомобил да би му било лакше да се креће Загребом и околним местима па је назвао рентакар фирму Малкоч д.о.о.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је позвао телефоном доживео је непријатност јер му је с друге стране речено да не изнајмљују возила држављанима Србије. Када је питао у чему је проблем и зашто он као Србин не може да изнајми аутомобил, особа с друге стране жице му је рекла да је разлог томе то што им држављани Србије често краду аутомобиле.

Овом Београђанину, иначе новинару, речено је и да у случају да има на пример, нека документа, која нису српска, могао би да изнајми аутомобил.

Ђ.Г. је за хрватски портал Нет испричао да сваке године на летовању у Хрватској, још од давне 1998., када су, како каже, биле потребне визе за Хрватску. Они су у Загребу хтели да изнајме аутомобил како би лакше обилазили околне градове попут Самобора. Овај 38-годишњак говори и да је често рентирао аутомобил у Загребу и да никада до сада није имао проблем.

„Никада нисам до сада имао нити најмањи проблем, поготово не с рентирањем аутомобила. Када ми је речено да не могу да унајмим ауто зато што сам држављанин Србије био сам шокиран и било ми је баш криво“, испричао Ђ.Г.

Власник фирме за изнајмљивање аутомобила Малкоч д.о.о. потврдио је је све што је Ђ.Г. испричао. Он каже да не изнајмљује држављанима Србије аутомобиле јер му их, како тврди, краду па их продају у БиХ и Србији. Тврди и да ради од 2009. године и да му је до данас украдено 17 возила, а лопови су махом били држављани Србије. Малкоч тврди и да друге хрватске фирме за изнајмљивање аутомобила имају исту пословну политику.

Портал Нет је, међутим, проверио ту Малкочеву тврдњу и у разговору са четири друге рентакар фирме добио је информацију да они ту услугу пружају и држављанима Србије са којима, како су реки, немају никакве проблеме.

Извор: Курир