loading...
Свет

МАЈКА УМРЛА КАКО БИ СПАСИЛА СИНА: Држала у наручју двомесечну бебу када је МЕТАК КРЕНУО КА ЊИМА!

Међу 20 убијених у масовној пуцњави у америчком граду Ел Пасо је и 25-годишња Џордан Анчондо, која страдала док је штитила свог двомесечног сина, јављају амерички медији.

Анчондова, иначе мајка троје деце, прва је идентификована жртва масакра у трговини “Волмарт” у Ел Пасу. Њену смрт потврдила је њена сестра Лета Џамровски (19).

Према њеним речима, Џордан Анчондо је страдала док је куповала школски прибор за једно од своје старије деце.

– На основу повреда које је беба претрпела, рекли су нам да је Џордан највероватније покушала да заштити своје дете. Када је упуцана, држала је бебу у рукама и затим је пала преко њега, због чега је детету сломљено неколико костију. Беба је жива јер је она дала свој живот да је заштити – каже Лета Џамировски.

Судбина њеног зета Андреа, супруга Џордан Анчондо, није позната. Иако је породица очајнички чекала током ноћи вести да је жив, телефон није зазвинио.

– Рекли су нам да би нас он, ако је жив, вероватно већ контактирао – каже она.

Подсећамо, масовна пуцњава у “Волмарту” у Ел Пасу догодила се након што је Патрик Красијус (21) почео да пуца по присутнима у продавници не бирајући жртве. Убијено је 20 особа, међу којима и двоје деце, а рањено 40 људи.

Шеф полиције Ел Паса Грег Ален изјавио је да се истрага води као да је у питању потенцијални злочин из мржње.

Полиција наводи да документ за који се верује да је написао и на интернет поставио осумњичени указује на злочин из мржње јер садржи националиштичке, расистичке и антисемитске ставове.

У документу, за који полиција верује да је постављен на интернет мање од 20 минута пре напада, осумњичени оптужује Латиноамериканце и Американце прве генерације за одузимање посла и мешање култура у САД.

Извор: Блиц

loading...