Свет

МАЈКА УМРЛА КАКО БИ СПАСИЛА СИНА: Држала у наручју двомесечну бебу када је МЕТАК КРЕНУО КА ЊИМА!

Међу 20 убијених у масовној пуцњави у америчком граду Ел Пасо је и 25-годишња Џордан Анчондо, која страдала док је штитила свог двомесечног сина, јављају амерички медији.

Анчондова, иначе мајка троје деце, прва је идентификована жртва масакра у трговини „Волмарт“ у Ел Пасу. Њену смрт потврдила је њена сестра Лета Џамровски (19).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, Џордан Анчондо је страдала док је куповала школски прибор за једно од своје старије деце.

– На основу повреда које је беба претрпела, рекли су нам да је Џордан највероватније покушала да заштити своје дете. Када је упуцана, држала је бебу у рукама и затим је пала преко њега, због чега је детету сломљено неколико костију. Беба је жива јер је она дала свој живот да је заштити – каже Лета Џамировски.

Судбина њеног зета Андреа, супруга Џордан Анчондо, није позната. Иако је породица очајнички чекала током ноћи вести да је жив, телефон није зазвинио.

– Рекли су нам да би нас он, ако је жив, вероватно већ контактирао – каже она.

Подсећамо, масовна пуцњава у „Волмарту“ у Ел Пасу догодила се након што је Патрик Красијус (21) почео да пуца по присутнима у продавници не бирајући жртве. Убијено је 20 особа, међу којима и двоје деце, а рањено 40 људи.

Шеф полиције Ел Паса Грег Ален изјавио је да се истрага води као да је у питању потенцијални злочин из мржње.

Полиција наводи да документ за који се верује да је написао и на интернет поставио осумњичени указује на злочин из мржње јер садржи националиштичке, расистичке и антисемитске ставове.

У документу, за који полиција верује да је постављен на интернет мање од 20 минута пре напада, осумњичени оптужује Латиноамериканце и Американце прве генерације за одузимање посла и мешање култура у САД.

Извор: Блиц