Србија

МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ УПРАВО ПОСТАО ЈОШ БИЗАРНИЈИ! Давор открио од кога је купио оружје, а његова изјава о пригушивачима је преболесна!

Давор Пернић (35), осумњичен за четвороструко убиство у селу Ваља Вратне код Неготина, признао је истражним органима да је сам направио пригушиваче за своја оружја којима је починио злочин.

Подсетимо, он се терети да је 7. августа пре подне хладнокрвно убио Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53) на њиховом салашу у месту Ваља Вратне, на тромеђи Јабуковца, Вратне и Уровице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Будући да је и у селу познат као врсни механичар, пригушиваче је направио лако и брзо, од материјала које је већ имао, а наводно гледајући туторијале на интернету. Убица је признао и од кога је купио пиштољ и пушку којим су почињена убиства, али и остало оружје које је пронађено закопано у багремару салаша на којем је живео његов отац Славиша Пернић.

Аутоматски пиштољ „шкорпион“ и полуаутоматску малокалибарску пушку, које су коришћене у злочину, као и две малокалибарске пушке, једну полуаутоматску и једну гасну пушку, Давор је навео да је купио од двојице мештана Јабуковца. Ови његови наводи се проверавају, и уколико се потврде, против тих особа ће бити поднете кривичне пријаве.

– До најситнијих детаља, смирен, без трунке нервозе, описао је своје мотиве да почини овај монструозни злочин. Рекао је да је то учинио из страха да га не идентификују, иако је на Рајин салаш дошао маскиран, са фантомком на глави и у рукавицама, како не би оставио никакве трагове – испричао је извор из истраге.

Све је то, тврдио је Пернић пред истражним органима, учинио да помогне жени са којом се месецима дописивао на друштвеним мрежама јер болује од карцинома грлића материце.

Како је Давор испричао пред тужиоцем, својим жртвама је покрио лица, јер му је, како је рекао, било гадно га их гледа, а по повратку с места злочина дуго је повраћао. Редовно је пратио и вести у медијима о убиствима, а наводно и коментарисао да није баш све онако како медији јављају.

Очекује се да ће Више јавно тужилаштво за овај злочин тражити казну од максималних 40 година затвора, будући да казна доживотног затвора ступа на снагу тек од 1. децембра. Иначе, Давор Пернић се води као неосуђиван, јер му је казна коју је добио због принуде 2004. избрисана из казнене евиденције.

Убица ће бити послат на психијатријско вештачење. Ту би требало да се утврде „психичко стање и психички однос према предузетим радњама и оствареним последицама“.

Истинитост Даворовог признања у вези са оружјем којим је извршио ово четвороструко убиство требало би да ускоро потврди балистичко вештачење, будући да је ископано оружје послато на анализу.

 

Извор: Новости/ Ало.рс